bannercalcotada
cartellcalçotada
entra galeria calcotada

La Gran Festa de la Calçotada 2021 queda suspesa.

S’havia de celebrar, com és habitual, l’últim diumenge del mes de gener, però finalment, a causa de les restriccions sanitàries provocades per la Covid-19, la Cambra de Comerç i l’Ajuntament de Valls hem optat per suspendre-la.

En contrapartida es reforçarà la difusió de la calçotada a través d’Internet i les xarxes socials.

Nota de l’organització:

La Cambra de Comerç de Valls, l’Ajuntament de Valls i l’organització de la Festa acorden suspendre la Gran Festa de la Calçotada degut a les restriccions sanitàries dictades pel govern per prevenir la Covid19. No obstant, tots creuen convenient donar un impuls a la restauració, als comerços i al sector en general promocionar les calçotades amb seguretat fins al mes d’abril.

Es recomanen calçotades segures a casa, a les masies, o als restaurants de la comarca. I que es comprin calçots i salsa de calçot als restaurants i comerços de l’Àrea de Valls. Els  membres de l’organització desitgen que properament s’ampliï el nombre de comensals i la possibilitat perimetral de visitants que vinguin, i que entre tots, es pugui anar trampejant la temporada de calçotades, fent-la tant reeixida com sigui possible pel sector, ja que és any de calçots excel·lents i de qualitat.

La Cambra de Comerç i Indústria de Valls retransmetrà pel seu canal de Youtube vídeos promocionals per tal de donar aquest impuls, tant necessari, a la temporada de calçotades.

La Cambra espera que l’any vinent es pugui celebrar la Gran Festa de la Calçotada com sempre s’ha fet, amb riuades de gent, gaudint dels calçots de la IGP Calçot de Valls i la típica salsa de la calçotada de Valls.

Valls ciutat d’origen de la calçotada.

Per a qualsevol informació no dubteu en posar-vos en contacte amb la Cambra de Comerç de Valls.

Contacte general: Gemma Montserrat. Tel 977 600909 – valls@cambravalls.com

Contacte premsa: Eva Salvat. Tel 601907275 – comunicacio@cambravalls.com

El darrer diumenge de gener Valls acull la GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA, una diada festiva, popular i promocional entorn del calçot que impregna els carrers i places de Valls d’un marcat tipisme i bullícia. La jornada compta amb un variat programa d’actes tradicionals, festius i concursos relacionats amb el calçot: cercaviles, demostracions de coure calçots a la flama, concursos de cultivadors de calçots, d’elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots i altres degustacions.

A Valls, ciutat d’origen de la calçotada, fa més de cent anys que fem calçotades. Des de finals del segle XIX, la tradició calçotaire ha anat passant de generació en generació, motiu pel qual Valls és coneguda com la capital del calçot. La calçotada, un àpat basat en el calçot, la seva salsa i els seus complements, mou cada temporada riuades de gent entre els mesos de novembre i abril, i constata l’arrelament d’aquest fet gastronòmic tan típic i popular a casa nostra.

calcotada portada
calcotada portada

Valls és terra de calçots. Des d’aquesta posició, la ciutat s’enorgulleix d’oferir, un any més, la GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA. Tant els que ja coneixeu els trets de la menja com els que encara no n’heu fet la prova, si us acosteu a Valls, haureu fet el primer pas per quedar-vos enganxats a aquesta tradició.

I recordeu: segons diu la tradició ancestral, una bona calçotada, una “calçotada amb àngel”, ha de tenir com a teló de fons, la serralada de Miramar; com a escenari, una masia vallenca, i, com a platea, la ciutat de Valls amb el seu campanar alterós. Veniu a Valls per la GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA, una de les festes típiques de Catalunya, i també durant tota la temporada calçotaire. Fins ben entrat el mes d’abril, qualsevol dia us podeu acostar a l’àrea de Valls a degustar l’autèntica calçotada. Sigueu, tots i totes, benvinguts i benvingudes a la CIUTAT D’ORIGEN DE LA CALÇOTADA.

Sobre la Calçotada

Història i tradició

El calçot va ser descobert per un solitari ciutadà vallenc anomenat Benaiges, de finals del segle XIX conegut amb el sobrenom de “Xat de Benaiges” qui començà a coure a la brasa els grills tendres nascuts de la ceba vella conreats especialment per a ésser cuits a la flama, i que també fou ell qui s’enginyà l’amaniment o la salsa que, amb algunes variants, avui mengem. El procés de conreu del…
Llegeix més...

Com fer una calçotada

Els elements gastronòmics bàsics d'una calçotada són els calçots de Valls amb la salsa especialment feta per acompanyar-los, la carn d'anyell i la llonganissa (o botifarra) a la brasa, i les postres (taronges, crema catalana i productes de pastisseria). Les begudes que genuïnament acompanyen l'àpat són el vi i el cava, el cafè de la calçotada i licors de la calçotada, avellanes, anís...El ritual…
Llegeix més...

Programa especial Gran Festa de la Calçotada 2021

Aquest any, degut a les mesures sanitàries a causa de la COVID 19, s’han anul·lat tots els actes públics i privats de la Gran Festa. Això no obstant, es farà una versió especial de la Gran Festa en un programa informatiu i divulgatiu de la Calçotada amb entrevistes per part de tots els sectors implicats en la Calçotada. Aquest programa, de dues hores de durada, serà retransmès en Streaming, el…
Llegeix més...

Salses Fruits, S&P renova la seva confiança en la promoció de la calçotada de Valls

Tot i no poder fer-se la Gran Festa de la Calçotada, a causa de la pandèmia de la COVID 19, Salses FRUITS, S&P, renova la seva confiança com a patrocinador oficial de la Gran Festa de la Calçotada de Valls, marca que senyala l’inici de la temporada de les calçotades. Salses FRUITS, S&P, tindrà presència destacada coma patrocinador oficial, en les campanyes de promoció de la Calçotada…
Llegeix més...