ofertes EMPRESES
Notícies > TRES TOMBS DE SANT ANTONI A VALLS...
TRES TOMBS DE SANT ANTONI A VALLS

TRES TOMBS DE SANT ANTONI A VALLS TRES TOMBS DE SANT ANTONI A VALLS

MÉS DE 300 CAVALLERIES PARTICIPARANDIUMENGE  15  DE  GENER  2012,  EN  ELSTRES TOMBS DE SANT ANTONI  DE  VALLS

 Diumenge, 15  de gener, a 2/4 de 12 del migdia, sortiran pels carrers de Valls, els tradicionals Tres Tombs de Sant Antoni, declarats festa tradicional d’interès nacional, que des de fa diversos centenars d'anys se celebren a Valls.

 

Els Tres Tombs aniran encapçalats per la bandera de la Societat, seguida de genets, Penó, carro amb la imatge de Sant Antoni, carruatges de luxe, carros de pagès,  carros carregats de caixes, carbó, llenya, cereals, sacs, botelles, palla, etc. i estirats per 2, 3, 4 i 5 cavalls. Col.lecció de carros de bocois 1,2, 3i 4 bocois. Col.lecció inèdita a Catalunya. Carros de traginers, entre els que destaquen el carro de la Societat de Sant Antoni construït pel carreter Bonet i que participa als Tres Tombs Vallencs des dels anys 40 i el carro gran de traginers restaurat i carregat de nou l’any 2011 amb els seus magnífics guarniments. La Benedicció de les cavalleries serà davant la Parròquia de Sant Antoni.

 

Hi ha prevista una participació de més de 300 cavalleries vingudes d’arreu de Catalunya i Castelló.  El recorregut és un veritable espectacle tant per la gent que hi participa com per les persones que es desplacen fins a Valls per presencia Els Tres Tombs.

 

A la plaça Font de la Manxa, (davant el monument als Xiquets de Valls), a mesura que desfilin les cavalleries, es farà per megafonia una descripció detallada de cadascuna d'elles.  La vigília, dissabte dia 14, a les 7 de la tarda, cercavila pel casc antic de Valls a càrrec d’un grup de cavalleries amb genets.

 

Els Tres Tombs de Sant Antoni‘2012 es preparen a Valls amb el màxim interès i rigor als costums, amb tota mena de detalls que ens situen a l'època en que les cavalleries i els carros eren el principal mitjà de transport, i s'espera que siguin milers de persones d'arreu de Catalunya les que, el diumenge dia 15, a partir de 2/4 de 12 del migdia, siguin als carrers de Valls per participar en aquesta festa única en el seu context.

 

Els Tres Tombs de Valls, uns dels més típics i concorreguts de Catalunya, un veritable museu vivent que recorrerà els carrers de la capital de l’Alt Camp, durant més de dues hores.05/12/19
Presentació de l'INFORME DE CONJUNTURA 3r Trimestre 2019
  Aquest dijous dia 5 de desembre a les 12 del matí, a la sala d’actes de la Cambra de Comerç de Valls, s’ha presentat  l’INFORME DE CONJUNTURA ECONÒMICA del 3r Trimestre de...
Llegir més
19/11/19
Els primers calçots tendres de la temporada són a restaurants de l’Àrea de Valls
Els primers calçots tendres de la temporada de calçotades 2019-2020, són ja, a alguns dels restaurants de l’Àrea de Valls. Amb ells s’obre la pretemporada de calçotades, que es perllongarà fins el mes...
Llegir més