La impressió 3D protagonista del cicle Cambravalls 1.11

Una trentena d’empresaris van debatre i parlar sobre les tecnologies de fabricació additiva i les aplicacions pràctiques de la impressió 3D a la indústria, amb demostracions reals. La pròxima conferència serà dimarts 3 de maig i girarà entorn la logística i el transport marítim internacional: noves oportunitats i nous reptes.

La Sala d’Actes de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls acollia dimecres 27 d’abril la conferència “La impressió 3D: un pilar de la indústria 4.0“. La sessió va comptar amb dues ponències. La primera, sobre les tecnologies de fabricació additiva, a càrrec de Giovanni Gómez, Coordinador del Grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials IQS School of Engineering de la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Giovanni, a grans trets, va parlar sobre la indústria 4.0, els avantatges i les millores de la impressió 3D, i també va fer referència a la gran tasca d’innovació, disseny, recerca i formació que realitza l’escola IQS Barcelona. La segona ponència va centrar-se en les aplicacions pràctiques de la impressió 3D a la indústria, amb demostracions reals, de la mà del Sr. Marco A. Pérez, Coordinador del Màster en Enginyeria Industrial de l’IQS, i el Sr. Albert Forés, enginyer Industrial i candidat a doctorat a l’IQS Barcelona.

El president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M. Rovira va obrir l’acte. La conferència va generar un gran interès entre la trentena d’assistents que van poder intervenir i tocar les mostres en 3D que van portar els ponents. L’acte el va cloure la directora per Tarragona del Centre Tecnològic de Catalunya EURECAT, Aurèlia Rodríguez.

La pròxima conferència, que s’emmarca dins el cicle “Cambra Valls 1.11”, serà dimarts 3 de maig a les 9:30 hores, i girarà entorn la logística i el transport marítim internacional: noves oportunitats i nous reptes. D’una banda, es parlarà de la situació i problemàtiques actuals del transport marítim internacional, amb Marc Arola, responsable de desenvolupament de Negoci a Arola, i de l’altra, la directora comercial del Port de Tarragona, Genoveva Climent, farà referència al Port com a motor econòmic de Catalunya i les seves expectatives de creixement.

El cicle de conferències està organitzat per la Cambra de Valls i compta amb el suport del Port de Tarragona, Repsol i l’Escola de Logística, amb la Fundació ICIL i la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Sobre l’IQS School of Engineering

IQS, membre fundador de la Universitat Ramon Llull, està configurat per dues facultats universitàries: IQS School of Engineering i IQS School of Management; per IQS Executive Education que ofereix formació especialitzada als professionals i a les empreses, per la divisió IQS Tech Transfer que realitza recerca, innovació i transferència de tecnologia per a la indústria i les empreses i per IQS Tech Factory que impulsa l’emprenedoria i dona suport a la creació de noves empreses de base cientificotecnològiques.

Documents adjunts:

Presentació de la jornada

 

 

També et pot interessar