Cruset parla dels projectes estratègics del Port de Tarragona a la Cambra de Comerç de Valls

El Port aposta fort per la intermodalitat per tal de millorar la seva competitivitat. La conferència va tenir una gran acollida per part de les empreses de l’Àrea de la Cambra.

La Sala d’Actes de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls acollia dijous 17 de març la conferència “Horitzó 2023, fent present el Port del futur”, a càrrec del president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep M. Cruset. El president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M. Rovira va iniciar i cloure l’acte. La conferència va generar gran interès entre la cinquantena d’assistents.

Cruset centrà la seva intervenció en els projectes estratègics del Port de Tarragona que es duran a terme en l’horitzó del 2023. En els propers anys entraran en funcionament infraestructures claus pel creixement del Port com el túnel del Coll de Lilla i el Corredor del Mediterrani, la terminal ferroviària del Port a Guadalajara, l’ampliació de la Terminal Intermodal de la Boella i la urbanització de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL). Com a dada rellevant, el president de l’Autoritat Portuària  també va destacar que el de Tarragona ocupa el cinquè lloc en importància a l’Estat espanyol.

Rovira va posar de manifest el bon feeling que hi ha entre el Port de Tarragona i la Cambra de Valls. Segons el president de l’ens cameral “El Port de Tarragona és important per les empreses de l’Àrea de Valls. Ha de ser un motor pel sud d’Europa i un pol d’atracció de talent i recerca cap al nostre territori. Hem de treballar per retenir el talent, basant-nos en els beneficis que comporta viure i treballar al territori, pel seu gran atractiu”. Rovira va posar sobre la taula, una vegada més, el treball que s’està realitzant perquè la capital de l’Alt Camp compti amb una estació de mercaderies ferroviàries, connectada a la línia R13, Barcelona- Lleida, “on el corredor del Mediterrani hi ha de jugar un paper important”.

Rovira també va aprofitar per parlar dels pilars de la Cambra de Valls que giren entorn el Talent, el Territori i la Creativitat, uns pilars bàsics pel desenvolupament de l’entorn industrial i empresarial de la comarca. En acabar l’acte Cruset va signar el llibre d’honor de la Cambra.

La propera conferència, que s’emmarca dins el cicle “Cambra Valls 1.11”, serà dimecres dia 30 de març amb el president i director general del Grup Bon Preu, el sr. Joan Font i Fabregó. El cicle de conferències està organitzat per la Cambra de Valls i compta amb el suport del Port de Tarragona, Repsol i l’Escola de Logística, amb la Fundació ICIL i la Universitat Rovira i Virgili (URV).

També et pot interessar