41a Nit de Premis:

La Cambra premia i reconeix a les seves empreses en el transcurs de la Nit de Premis que va celebrar-se dissabte 1 de juny al Centre Cultural de Valls. Les guardonades han estat ANATRAC, TUVATEXTIL, FUNMAK, ITPSA, FRED OLIVÉ i el jove emprenedor ALBERT FORÈS. L’ens també va entregar el Premi del Cartell de la Firagost 2024 a l'autora, Meritxell Garriga.

FOTOGRAFIES DE L’ACTE

El Centre Cultural Municipal de Valls va acollir el passat dissabte 2 de juny la 41a Nit de Premis, en la qual es va distingir l’esforç i la trajectòria de vallenques i vallencs, empreses i entitats. L’acte de lliurament va comptar amb la participació de l’alcaldessa, Dolors Farré, la consellera d’Educació del Govern de Catalunya, Anna Simó, el delegat del Govern, Àngel Xifré, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, el president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Mateu Montserrat, el president de la Cambra de Comerç de Valls i de la Fundació Anespro, Josep Maria Rovira i la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura, Adelaida Moya, entre altres autoritats. Durant la Nit es va van lliurar 22 guardons a persones, entitats i empreses de la demarcació.

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls és una de les organitzacions que convoca més premis durant la gala. La Cambra va atorgar tres premis al foment de l’exportació 2023. Va fer entrega del premi per l’increment de les exportacions a l’empresa Anatrac, pel creixement de les seves exportacions, sobretot al Golf Pèrsic, i amb presència a més de 38 països arreu del món. El premi a l’obertura de nous mercats va ser per a la companyia especialitzada en teixits Tuvatextil, S.L., per la seva vocació exportadora arreu del món i per l’obertura de nous mercats al sud-est asiàtic, especialment l’obertura d’una nova seu a Indonèsia. I el premi a la labor d’exportació més antiga i duradora va ser per a Funmark, S.L., per la seva tasca exportadora des de fa més de 25 anys i que actualment exporta el 50% de la seva producció als principals països França, Alemanya, Polònia, Turquia, Romania, Tànger, Hongria,  Rep. Checa. Sèrbia, Eslovàquia i els Estats Units.

El reconeixement per la implantació, ampliació i inversió industrial va atorgar-se  a l’empresa Industrial Tècnica Pecuària, S.A., ITPSA, líder global en additius per a la nutrició animal i humana, és present en més de 80 països. Recentment, la fàbrica situada al Polígon Industrial de Valls, ha ampliat les seves instal·lacions amb la construcció d’un nou magatzem regulador d’estoc per a fer front a l’augment de la capacitat de producció.

El reconeixement a la trajectòria empresarial va ser per a Fred Olivé, S.L., pels més de quaranta anys donant servei a les empreses de la demarcació i per la tasca que, generació rere generació, ha dut a terme en benefici del món empresarial i pel seu suport al llarg dels anys a la Cambra de Comerç Valls.

D’altra banda, la Cambra va entregar el premi Jove Emprenedor 2024 a Albert Forès Garriga per l’spin-off de l’Institut Químic de Sarrià (IQS, Universitat Ramon Llull) NextReef Ecosystems. La iniciativa ofereix solucions estructurals d’alt valor afegit per a fomentar la protecció, la recuperació i la regeneració de la biodiversitat marina de manera natural. Cal destacar que el projecte inicial compta amb dos creadors, Quim Roca, CEO de Stone Serveis SL, una empresa vallenca amb àmplia experiència en la fabricació de biòtops marins, i Albert Forés, professor titular i doctorand, respectivament, del Departament d’Enginyeria Industrial de l’Institut Químic de Sarrià (Universitat Ramon Llull), que es van conèixer a la Cambra de Valls en una ponència que vam realitzar l’abril del 2022 i que portava per títol: “La impressió 3D: un pilar de la indústria 4.0”, organitzada per la Cambra el passat mes d’abril.

El Premi Escola Empresa, convocat i patrocinat per la Fundació ANESPRO, va recaure a l’empresa Andreu Manteniment Industrial. Ubicada al Polígon Industrial de Valls des fa 20 anys, forma part del Grup Andreu, integrat per diverses empreses especialitzades en manteniment Industrial entre les quals l’empresa matriu Andreu Manteniment Industrial, AMOC2016, Andreu Solar i PIMEM. Amb més de 100 treballadors i amb una facturació superior als nou milions d’euros, el Grup Andreu és una empresa consolidada i referent en el sector industrial, amb un gran compromís amb la formació professional. L’empresa ofereix diverses oportunitats de formació. Permet, per exemple, als alumnes de l’Institut Jaume Huguet i als d’altres centres formatius, conèixer de primera mà tots els processos que es duen a terme a l’empresa. Aquest premi pretén reconèixer la valuosa col·laboració de les empreses amb l’Institut Jaume Huguet, en formalitzar convenis per a pràctiques amb estudiants de formació professional i facilitar-los també la posterior inserció laboral.

En darrer terme, referent al Cartell de la Firagost 2024, convocat per la Comissió Organitzadora de la Firagost, es va entregar el premi a l’autora, Meritxell Garriga. El cartell suggereix alegria i capta perfectament l’ambient de celebració i festa amb una gamma cromàtica harmònica i imatges ben definides en la representació del seu espai. La 68a Fira-Exposició del Camp Català se celebrarà a Valls els dies 6 i 7 d’agost.

Un any més, la Nit de Premis vallenca, que es va poder seguir en directe per TAC-12 i va ser amenitzada pel mag Jordi Caps, va tornar a reconèixer les persones i entitats que treballen pel bé de la ciutat.

 

També et pot interessar