L’expresident de la Cambra de Valls homenatjat en l’acte dels 20 anys de la Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus

Marcel·lí Morera rebia el guardó de mans de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó. A la reunió de la Taula Estratègica s’ha fet balanç de l’any 2023 i s’han fixat els objectius per l’any vinent. L’Aeroport reusenc oferirà el 2024 un 16% més de places amb connexions a 26 destinacions diferents.

Ahir dimarts 28 de novembre es van commemorar els 20 anys de la creació de la Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus i del Pacte de la Boella, un acord que va permetre crear aquest organisme que aglutina ens públics i privats de la demarcació amb l’objectiu d’impulsar aquesta infraestructura aeroportuària.

L’acte es va celebrar després de la reunió ordinària de la Taula Estratègica de l’Aeroport i va comptar amb l’assistència de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i del secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Marc Sanglas. La trobada va servir per fer balanç de l’any 2023 i fixar objectius pel 2024, any en què s’oferiran un 16% més de places des de l’Aeroport de Reus amb connexions a 26 destinacions diferents. Durant l’acte també es van homenatjar les persones que van formar part de la creació del Pacte de la Boella, com ara l’expresident de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls, Marcel·lí Domingo i l’expresident de la Cambra de Reus, Francesc Cabré; i els expresidents i expresidentes del Patronat de Turisme de la Diputació.

La presidenta de la Diputació va recordar que el Patronat és membre destacat de la Taula des dels seus inicis perquè “perquè creiem fermament en la utilitat d’aquest organisme. I, en aquest sentit, val a dir que l’augment de vols i de rutes que s’ha produït en tots aquests anys a l’Aeroport de Reus és una conseqüència directa de la feina que du a terme la Taula Estratègica. Tot aquest impuls de l’activitat aeroportuària porta associat alhora un augment i diversificació de l’activitat turística, amb el consegüent benefici econòmic. Les xifres ens donen la raó”.

El Pacte de la Boella es va signar el 19 de maig de 2003 entre administracions i agents públics  i privats de la demarcació de Tarragona per impulsar la gestió de l’Aeroport de Reus. La Diputació de Tarragona; els ajuntaments de Tarragona, Reus, Vila-seca i Cambrils; el Port de Tarragona; la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona; les Cambres de Comerç de Reus, Tarragona, Tortosa i Valls; la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) i la Unió de Botiguers de Reus van ser els signants d’aquest pacte que va donar lloc a la Taula Estratègica de l’Aeroport i a la qual, posteriorment, s’hi va afegir també la Generalitat de Catalunya.

Un 16% més de places per al 2024 des de l’Aeroport de Reus

L’Aeroport de Reus oferirà un 16% més de places el 2024, segons les previsions que s’han compartit a la Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus. A més, també s’ha parlat de les novetats per al pròxim any, com són les dues noves rutes a Londres-Luton i Manchester operades per EasyJet, el manteniment de les connexions de Vueling a París o els vols d’Air Nostrum a Palma de Mallorca i també de les noves operatives xàrter des de Belfast i des de la República Txeca, a Praga i Pardubice.

Enguany l’Aeroport de Reus ha assolit el tràfic de passatgers de 2019 i ha arribat als 1.040.000 usuaris i usuàries segons les dades fins al mes d’octubre. Aquest increment és el més destacat d’entre tots els aeroports catalans.

Foto de família

També et pot interessar