Agroinnova, la novetat de la Firagost 2023

La sala Kursaal acollirà el 1r Saló de Tecnologia Agrària, Bioeconomia i Alimentació en la 67a Firagost de Valls. L’essència de la Fira-Exposició del Camp Català es mantindrà amb més de 200 expositors en un quilòmetre i mig de recinte firal al centre de la ciutat.

Valls es prepara per viure la 67a edició de la Fira-Exposició del Camp Català de Valls, LA FIRAGOST, el dimarts i dimecres 1 i 2 d’agost del 2023. Ahir al matí es va fer la presentació oficial de la Fira a la sala de plens de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls. Hi van prendre part el president de la Cambra de Valls, Josep M. Rovira, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, la directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, Glòria Tibau, i dues empreses del territori Tallers A. Miquel Linde, representada pel responsable de la Delegació de Tarragona, Antoni Miquel Santamaria i el responsable de Tallers Salvat, David Salvat.

Des de la Comissió Organitzadora de la Firagost es vol donar un impuls a la Fira Exposició del Camp Català, per tal de convertir-la en un espai adreçat al sector agrari i alimentari del Camp de Tarragona. És per això que enguany s’aposta per un nou espai, innovador i tecnològic, que acollirà AGROINNOVA, la primera edició del saló de tecnologia agrària, bioeconomia i alimentació, a l’espai el Kursaal de Valls, els dies de Firagost de nou del matí a onze de la nit. En aquest nou espai es combinarà l’exposició de productes amb conferències i jornades tècniques, activitats i espais de presentació i demostració dels productes exposats amb la finalitat de convertir la Fira del camp català en la fira de referència del sector primari i agroalimentari del Camp de Tarragona, creant un punt de trobada pels professionals del sector.

Segons Josep M. Rovira, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls, la incorporació d’Agroinnova és fruit de “la necessitat de fer un canvi, ja que en els darrers anys s’havia perdut una mica el caràcter agrícola i fins i tot les empreses dedicades al món pagès no hi trobaven el seu encaix i es trobaven envaïts per una fira multisectorial, de manera que era el moment per donar-li un nou impuls, aprofitant el gran espai firal del Kursaal, adequat per traslladar-hi tota la part de tecnologia agrícola i les jornades que es feien a la seu de la Cambra”.

L’alcaldessa, Dolors Farré, va assegurar que és necessari professionalitzar la Firagost i fer-la més innovadora, per aquest motiu, va dir “ hi posarem tots els mitjans que siguin necessaris per beneficiar el sector agrari en moments complicats.”

D’altra banda, Glòria Tibau, directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, apuntava que la iniciativa és indispensable perquè “hi ha una necessitat real de reinventar-se per part del sector agroalimentari”. Per tant, aquest nou espai de la Firagost pot ser “un bon lloc perquè els pagesos trobin aquestes eines necessàries”.

La iniciativa també va ser ben valorada per Antoni Miquel Santamaria, responsable de la delegació de Tarragona de Tallers A.Miquel, i David Salvat, responsable de Tallers Salvat.

A banda del Kurssal, la fira exposició del Camp Català conservarà la seva essència, amb més de 200 expositors en un quilòmetre i mig de recinte firal al centre de la ciutat, una gran mostra de fruites del camp, vins i caves, alimentació artesanal, maquinària agrícola i ramadera, vehicles i mobilitat, herboristeria, ceràmica i artesania, foodtracks etc. La Fira també oferirà actes complementaris amb activitats culturals, artístiques i d’oci entorn la Fira, com són la trobada de puntaires, Mostra de Cervesa Artesana, cercavila, Gran Actuació Castellera dels Xiquets de Valls, restauració, durant els dies del certamen. No hi faltaran les cites clàssiques com el Concurs d’arrossegament amb trineu, la Cursa de portadors i portadores de saques i mitges saques d’avellanes, puntuable per la 24a Combinada de Curses de Portadors de Saques d’Avellanes.

 

 

 

 

 

També et pot interessar