Arriben els primers calçots tendres de la temporada als restaurants i establiments comercials de Valls.

Des de la Cambra de Valls ja es té la vista posada en la Gran Festa de la Calçotada, el proper 31 de gener. Els restauradors s’adapten a les mesures sanitàries vigents per oferir calçotades segures.

El primers calçots tendres de la temporada de calçotades 2020-2021, són ja, als restaurants i botigues de Valls i l’Alt Camp. D’aquesta manera s’obre la pretemporada de calçotades, que es perllongarà fins el mes d’Abril del 2021. Tot  augura que serà una temporada amb calçots excel·lents, tant en quantitat, qualitat i sanitat.

Els camps de calçots ja presenten un aspecte molt atractiu de  calçots que aniran venint en diverses remeses, segons les dates en que varen ésser plantats.

L’últim diumenge del mes de gener, dia 31, se celebrarà a Valls ciutat d’origen de la calçotada, la Gran Festa de la Calçotada 2021 i que representarà el pòrtic, de la plena temporada de calçotades.

Segons la Cambra de Comerç de Valls, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, que acull una cinquantena de productors de calçots (amb etiqueta) de quatre comarques: Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Baix Penedès, aquesta temporada, pensa collir uns 18 milions de calçots, i la resta de productors no inscrits a la IGP Calçot de Valls, poden recollir més de 60 milions de calçots, encara que no estan enregistrats. En total més de 80 milions de calçots, una producció important per la temporada que comença.

A partir d’ara, tots els que vulguin degustar una autèntica calçotada ho poden fer als restaurants de Valls i l’Alt Camp, que ja s’han adaptat a la situació excepcional que estem vivint per la pandèmia de la Covid-19 i ofereixen calçotades adaptades a les mesures sanitàries vigents.

També et pot interessar