Cellers i empreses d’alimentació catalanes mantenen reunions comercials amb importadors de Polònia i Suïssa
Aquestes trobades formen part de la Missió Inversa que ha realitzat la Cambra de Comerç de Valls aquest passat dimarts i dimecres al Restaurant Casa Fèlix de Valls. La Cambra duu a terme aquest tipus d’accions perquè les empreses catalanes fomentin i promoguin l’exportació dels seus productes a l’estranger sense incórrer en despeses de desplaçament.
La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls ha realitzat els dies 14 i 15 de maig una missió comercial inversa amb Polònia i Suïssa, al restaurant Casa Fèlix de Valls. Durant dos dies, una desena d’importadors de vi, cava i productes d’alimentació Gourmet de Polònia i Suïssa han realitzat reunions comercials amb cellers i empreses d’alimentació gourmet provinents de tota Catalunya, per establir relacions comercials que facilitin les exportacions al mercat polonès i suís. Les trobades comercials s’han fet al matí i les visites als cellers a la tarda. S’han visitat els cellers Grau i Grau, Rigol Ordi i Cellers Balart, entre d’altres.
Els deu importadors vinguts de Polònia i Suïssa han pogut reunir-se i conèixer els vins, caves, olis i productes del territori de Celler Germans Balart, Celler Mas Vicens, Castell del Remei, Celler Visendra, Cava Maria Rigol Ordi, Molí Rafelet, Canals i Munne, Jamones Cerezo, Celler Grau i Grau, Cellers Unió, Cooperativa Falset, Most Doré, Genium celler, Cava Guilera, Celler Blancaterra, Excelling wines i Costers del Sio.
La Missió inversa ha permès donar a conèixer el territori vitivinícola que tenim a l’Alt Camp i la seva riquesa i potencial més enllà de les grans marques. Tant els cellers i empreses catalanes com els importadors, han valorat molt positivament la missió. Els cellers participants a la missió preveuen tancar acords comercials en els pròxims dies per poder ampliar els mercats on exporten actualment.
Des de la Cambra es continua apostant per aquest tipus de missions comercials inverses fruit de la bona acollida per part dels cellers i empreses d’alimentació que volen entrar al mercat d’exportació, clients i distribuïdors a l’exterior, ja que se’ls ofereix l’oportunitat d’obrir mercat d’una manera senzilla i còmode, sense sortir del país.
La Cambra realitza aquest tipus d’accions perquè les empreses catalanes fomentin i promoguin l’exportació dels seus productes a l’estranger sense incórrer en despeses de desplaçament.
Aquesta Missió forma part del Pla d’Acció Internacional de les Cambres de Catalunya 2024 (PAI Cambres) i compta amb el suport de los Fondos Europeos, Ministerio de Hacienda, Cámara de Comercio de España, i cofinançat per la Unió Europea. Amb la col·laboració d’ACCIÓ de la Generalitat, Enterprise Europe Network, Costa Daurada i Diputació de Tarragona i Port de Tarragona.