El Consell d’Alcaldesses i Alcaldes de l’Alt Camp debat les infraestructures del territori.

El president de la Cambra de Valls va parlar sobre les preocupacions, les fortaleses i les oportunitats de les infraestructures viàries i digitals a la comarca de l’Alt Camp.

El president de la Cambra de Comerç de Valls Josep M. Rovira ha estat un dels convidats al darrer Consell d’Alcaldesses i Alcaldes de l’Alt Camp. A la reunió es van exposar les preocupacions de la Cambra de Comerç de Valls pel que fa a infraestructures viàries, ferroviàries, energètiques i de comunicació digital de la comarca de l’Alt Camp. Rovira ha parlat de la importància de la tecnologia 5G pel desenvolupament tecnològic, empresarial i econòmic del territori.

Pel que fa a carreteres, el president de la Cambra ha comentat que l’obra més urgent de la comarca és el desdoblament de la C-37, entre Alcover i Valls, tram considerat com un dels més perillosos de Catalunya. Rovira  va dir que “El projecte està fet, només cal adjudicar-lo i tirar-lo endavant”. També en comunicacions, s’ha comentat la necessitat de connectar l’A-27 amb el polígon de Valls, actualment no contemplat, però de necessitat estratègia pel desplegament del 5G. Entre les altres carreteres de la comarca hi ha la necessitat de connectar la TV-7222 entre Alcover i Vilallonga, vial que actualment només permet el pas de camions fins a 15Tm; la il·luminació de les rotondes del a C-51 de Vila-rodona a Albinyana, i l’acabament d’aquesta carretera fins al Vendrell, i el desdoblament de la C-37 de Valls a la sortida de l’autopista AP-2 del Pla de Santa Maria; i la millora de la C-14 entre Alcover i Montblanc, entre altres projectes.

Pel que fa al camp ferroviari s’ha parlat de demanar la millora del servei en les línies de rodalies R13 i R14 i s’ha exposat la necessitat de fer un enllaç de la línia que va de Valls a Lleida, per connectar amb tercer fil a la línia que va a Reus a l’alçada de Picamoixons. Aquesta connexió permetria disposar d’una connexió ferroviària de Valls amb el Corredor del Mediterrani i facilitar la instal·lació d’una central de mercaderies a l’Alt Camp. A més, aquesta línia milloraria la connexió ferroviària de Valls amb Reus i Tarragona, actualment inexistent.  I finalment s’ha acordat tornar a demanar la concessió de la Targeta T10, per viatges en autobús entre Valls i Barcelona, que la Generalitat havia tornat a desestimar recentment.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Mateu Montserrat, i el president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M. Rovira es van reunir la setmana passada per tractar tots aquests temes. Fruit de la trobada va sorgir la necessitat d’exposar els temes al Consell d’Alcaldesses i Alcaldes.

Durant el Consell d’Alcaldesses i Alcaldes, Mateu Montserrat ha emplaçat Josep M Rovira a reunir-se amb cada alcaldessa i alcalde en privat, per seguir parlant d’infraestructures i reptes de futur de cada municipi per poder fer un estudi en conjunt de les necessitats de la comarca.

consell alcaldesses i alcaldes  scaled
També et pot interessar