El Consell Executiu de l’Escola de Logística de la Cambra de Valls aprova el pla d’actuacions del 2024

En aquesta trobada es van posar de manifest una vegada més les necessitats reals de les empreses del territori, com són la falta de talent logístic i la problemàtica de la mobilitat. També es va parlar dels reptes de futur, on es va detectar la necessitat de poder fer reunions conjuntes amb els responsables de logística de les empreses per conèixer necessitats, establir sinergies, compartir know-how i liderar projectes conjunts. L’Escola de Logística ha de ser un òrgan integrat per experts multidisciplinaris que facin recerca per qüestionar i emetre opinions i informes sobre com s’està gestionant l’actual logística en aspectes claus com la sostenibilitat, la digitalització i la gestió. La reunió va tenir lloc a Grup Micros i va comptar amb la presència de grans empreses de la demarcació com Revlon i Europastry.

El Consell Executiu de l’Escola de Logística de la Cambra de Comerç de Valls es va reunir dijous, 29 de febrer, a les instal·lacions de l’empresa GrupMicros Smart Solutions, a Vilabella.

El president de la Cambra de Valls, Josep M.Rovira va iniciar la trobada donant la benvinguda als membres del Consell Executiu. Seguidament, Aleix Roig, general manager de Grup Micros, va presentar l’empresa i la seva gamma de productes i serveis logístics. Tot seguit, Carles Solé, secretari general i director de la Cambra de Comerç de Valls, va exposar l’informe d’activitats de l’Escola de Logística (ELO) realitzades l’any 2023. Solé va destacar les jornades i webinars i nous projectes entorn la internacionalització i la logística, el catàleg de serveis de l’ELO i les ofertes formatives realitzades. Solé va fer incís en la posada en marxa del CFGS de Logística i Transport a l’Institut Jaume Huguet, un cicle que ha impulsat la Cambra de Valls i que es fa en FP Dual.

Tot seguit, la tècnica d’acompanyament d’empreses de la Cambra, Yuuki Sato, va donar a conèixer les activitats programades per aquest any 2024. D’entre les activitats destaquen la jornada que porta per títol “Smart Mobility: transport eficient de persones i mercaderies”, a càrrec de les empreses Nemi i Factual, i la Missió Comercial Inversa que porta a cap la Cambra els dies 14 i 15 de maig amb distribuïdors de vi, cava i productes gourmet de Polònia i Suïssa. A més, des de l’ELO també s’està treballant, conjuntament amb la Fundació ICIL i l’Oficina Accelera Pime de la Cambra de Valls en la realització de vàries jornades i workshops amb la digitalització, la sostenibilitat i la logística com a temes claus. Sato també va destacar la continuïtat de les Logístic Pills, patrocinades per Grup Micros i que enguany es duran a terme a les seves instal·lacions de Vilabella. Per acabar, la tècnica va parlar de la jornada que es farà a la Cambra el dijous 7 de març i que porta per títol “Automatització i intralogística sense límits: robòtica mòbil, dades & IA”. Una sessió que estarà impartida per Javier Lucena, Smartlog Group Territory Area Manager.

Finalitzades les presentacions els membres del Comitè Executiu de l’Escola de Logística van aprovar per unanimitat el pla d’activitats de l’ELO d’aquest any.

Seguidament, el president de la Cambra de Valls, Josep M.Rovira, va posar de manifest la importància de l’Escola de Logística de la Cambra de Valls per a les empreses del territori i les va animar que l’utilitzin com a altaveu logístic i com a punt de trobada del sector. Rovira va obrir el debat reflexionant sobre la nova logística, reptes i oportunitats en l’era digital. El president també va animar als experts participants en el Consell Executiu a qüestionar a través de la recerca els aspectes que es preveu que afectin al sector.

Tot seguit, les empreses i entitats membres, van plantejar idees, comentaris i suggeriments de cara a actuacions futures entorn la logística 4.0. Al mateix temps es van exposar els principals temes que més preocupen a les empreses del territori com són la falta de talent logístic; la necessitat de crear una àrea de descans pels xofers i per aparcar camions, la problemàtica de la mobilitat, la sostenibilitat, les noves inversions al Polígon Industrial de Valls i comarca; i les infraestructures logístiques com el Port de Tarragona i l’Aeroport de Reus, entre d’altres. Des de l’Escola de Logística es treballarà per donar resposta a aquests àmbits.

La jornada va finalitzar amb una calçotada al Restaurant El Coll de Nulles.

Membres del consell executiu

Tot seguit podeu consultar els membres del Consell Executiu de l’Escola de Logística que han assistit a l’acte: Josep.M.Rovira i Carles Solé, president i secretari general de la Cambra de Valls, respectivament, Xavier Rius, director de la Fundació ICIL, Mercedes Teruel, directora de la Càtedra d’Innovació de la URV, Joan Salvadó, director del Departament d’Enginyeria Química de la URV, Jordi Fortuny, director del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, Joan M.Basora, director de Desenvolupament Corporatiu i  Sostenibilitat del Port de Tarragona, Aleix Roig, General Manager de Grup Micros Smart Solutions, Xavier Gutiérrez, AIDC &Software Manager de Grup Micros Smart Solution, Rafael Flores, responsable de logística d’Europastry de la planta de Vallmolll, Jesús Bregante, responsable de logística de Revlon, Yuuki Sato i

Sergi Mestres, tècnica d’acompanyament d’empreses i responsable de l’àrea de Comerç Exterior de la Cambra de Valls, respectivament.

També prenen part del Comitè Executiu Jordi Fornós, cap de consultoria de CIMALSA, José Antonio Luque, director de logística de URSA Ibérica, Oscar Reyes, director gerent d’FM Logistic de Valls i Puigpelat, Carlos del Río, responsable de logística i distribució de Gomà-Camps, Jordi Targa, cap de planta i responsable de logística de Calsina Carré, Rosa Isabel Ruiz, responsable de logística de Kellogg’s, i Marta Mallorquí, gerent de Transports Titu.

Sobre l’Escola de Logística

L’Escola de Logística Cambra de Valls és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Valls, juntament amb la Fundació ICIL i la Universitat Rovira i Virgili. Neix en el context de la innovació, la tecnologia, l’estratègia i la transformació que estem vivint. L’objectiu de l’ELO és ser un espai de referència en l’àmbit del sector logístic que faci recerca per qüestionar i emetre opinions i informes sobre com s’està gestionant l’actual logística en aspectes claus com la sostenibilitat, la digitalització i la gestió. Aquesta eina ha de servir per compartir experiències, coneixements i esdeveniments que afavoreixin la competitivitat empresarial i la generació de talent al sector logístic.

La proposta de valor és la de generar i retenir talent per posar-lo a disposició de les empreses del sector logístic i que aquestes puguin generar més negoci en el marc de la sostenibilitat i la millora del desenvolupament socioeconòmic.

 

         

 

També et pot interessar