El Port de Tarragona presenta la ruta RO-RO amb Turquia a les Cambres de Comerç del territori

La nova ruta comercial es va iniciar el passat mes de febrer al Port de Tarragona i és una oportunitat de creixement per a les empreses del territori i per a créixer en diversificació i intermodalitat. Al webinar han assistit una seixantena de persones, que han mostrat un gran interès per la possibilitat de la línia.

VIDEO de presentació del servei.

El Port de Tarragona ha presentat la nova ruta RO-RO amb Turquia en una jornada conjunta amb Cambra de Comerç de Valls, Tarragona, Reus, Lleida, Tàrrega i Tortosa en una jornada virtual titulada “TARRAGONA-IZMIR: un nou servei Ro-Ro ràpid”. L’acte ha estat organitzat per les diferents Cambres de Comerç, el Port de Tarragona i l’operador Ekol Logístic.

En aquest webinar hi han assistit virtualment 60 persones i s’ha explicat en detall la nova ruta comercial que es va iniciar el passat mes de febrer al Port de Tarragona, una oportunitat de creixement per a les empreses del territori. L’acte ha comptat amb la benvinguda del president del Port, Josep Maria Cruset,  mentre que la presentació del nou servei Ro-Ro, les seves característiques i els principals avantatges ha anat a càrrec de la directora comercial del Port de Tarragona Genoveva Climent i el director general de Mercaderies d’Ekol Logistics Alfio Centocinque.

Al finalitzar l’acte va haver-hi un torn de preguntes amb un gran interès per part de les empreses del territori connecatdes, sol·licitant informació al principal operador logístic present al Port de Tarragona.

La línia RoRo genera nous serveis intermodals

El Port Tarragona iniciarà nous serveis per ferrocarril amb el centre de la península, Anvers i Ludwigshafen. El primer tren en entrar en servei, previst per al mes de maig d’enguany, és el que unirà el Port de Tarragona amb Azuqueca de Henares (Madrid). Els altres dos trens previstos,  uniran el Port amb dos importants nodes logístics del nord d’Europa, Anvers i Ludwigshafen. La ruta en Anvers està previst que entri en funcionament en un termini de dos mesos mentre que la ruta amb Alemanya encara no té data definida.

Aquest servei fa que Tarragona sigui el port peninsular amb la connexió més ràpida amb Turquia, en només 2,5 dies, 60 hores, i atès que es tracta d’una connexió ro-ro, permet aconseguir uns temps porta a porta extremadament competitius i àgils.

L’operativa s’inicia amb la sortida del vaixell des de Turquia els diumenges i la seva arribada a Tarragona dos dies i mig després, dimarts a la nit, possibilitant que els camions arribin a les instal·lacions logístiques a l’interior de la Península el dimecres a primera hora, i a la inversa, recollint en qualsevol punt de l’Estat fins dimecres a la tarda i lliurant a qualsevol punt de Turquia el dilluns.

A un bon ritme de creixement

La tendència d’aquest nou servei, des de la seva posada en funcionament, és clarament a l’alça. En els últims escales importades fins a Tarragona, l’ocupació total del servei ha estat prop del 94%, augmentant l’eficiència per unitat de transport arribada.

Durant els dos primers mesos de funcionament de la ruta RO-RO Tarragona – Izmir s’han mogut un total de 2.614 UTIs (Unitat de Transport Intermodal). Amb una tendència a l’increment de les xifres de càrrega a mesura que han avançat les setmanes i les escales entre els dos ports.

Les xifres més destacades que s’han assolit fins al moment han estat en el serveis d’importació, on les dades pugen fins als 1.602 UTIs. Mentre que les exportacions, de Tarragona a Izmir, han suposat un total de 1.012 UTIs.

També et pot interessar