El president del Port de Tarragona presenta els projectes estratègics #RUMBECOPORT2027 a la Cambra de Comerç de Valls

El Port tarragoní és un port eficient, sostenible, innovador i cohesionador, capdavanter en transició energètica. L’acte va servir per posar sobre la taula la necessitat de millorar les infraestructures del territori per tenir una indústria més potent al Camp de Tarragona. La propera jornada serà dilluns 10 de juliol amb Josep M. Salvat, cofundador de H2L, i porta per títol “Llatinoamèrica: una regió per explorar”.

La Sala d’Actes de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls acollia dimarts 27 de juny la conferència

“#ECOPORT2027, cap a la sostenibilitat econòmica del Port Tarragona”, a càrrec de Saül Garreta, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Garreta va posat èmfasi en els projectes estratègics de futur del Port que es duran a terme en l’horitzó del 2027. Sota el lema #RUMBECOPORT2027 ha parlat de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), la terminal de La Boella, el contradic de Ponent, la terminal Guadalajara-Marchamalo i la xarxa natura 2000, entre d’altres. Garreta també va destacar que el Port Tarragoní és el setè port del sistema portuari estatal del 2022. Pel que fa a Valls va puntualitzar que el Polígon Industrial és un punt neuràlgic de gran importància, amb empreses de diversos sectors i posicionat en una de les àrees industrials més ben comunicades del país, amb accessos directes al Port de Tarragona, a través de l’autovia A-27, i connexions amb les autopistes AP-2 i AP-7 que garanteixen l’accés amb les principals àrees econòmiques de Catalunya i la Península. No obstant, el president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M. Rovira, va fer incís en la necessitat de millorar aquestes infraestructures per la comoditat de les empreses de l’Àrea de Valls. Rovira també va dir que “el Port de Tarragona és una infraestructura que ens afavoreix i ens fa més forts”, i va demanar a Garreta “que ens faci costat per millorar les vies de comunicació per ser més potent al Camp de Tarragona”.

El director gerent d’FM Logistic de les plantes de Valls i Puigpelat, Oscar Reyes, va cloure l’acte dient que des de l’empresa s’ha apostat fermament per Valls i el Camp de Tarragona per la seva posició estratègica i va posar sobre la taula la necessitat de què el Port de Tarragona es converteixi en una de les entrades i sortides de contenidors cap a Europa, ja que els ports de València i Barcelona estan saturats. El director gerent va aprofitar la cloenda per anunciar la important inversió que han fet al polígon de Valls, amb una important ampliació dels actuals magatzems de l’empresa.

La propera jornada serà dilluns 10 de juliol amb Josep M. Salvat, cofundador de H2L, i porta per títol “Llatinoamèrica: una regió per explorar”. La sessió servirà per parlar de continguts varis com els aranzels a tenir presents, experiència prèvia a la regió de Latam, mercats, elecció dels països, definició dels canals, serveis i l’experiència personal del ponent. La sessió forma part del cicle de jornades que organitza l’Oficina Accelera Pime de la Cambra de Valls a favor de la transformació digital de les empreses. La iniciativa està impulsada per red.es, Cámara de Comercio de España, Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia i la Unió Europea, a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional.

PDF Presentació del Port de Tarragona

També et pot interessar