El projecte BioStone gestat a la Cambra de Valls i protagonitzat per dos vallencs al MWC de Barcelona

BioStone és una iniciativa emprenedora que es centra en la recuperació de la vida marina gràcies a la construcció de estructures sostenibles. Entre d’altres aplicacions, els biòtops desenvolupats es fonamenten ens solucions basades en la naturalesa per a recuperar les poblacions més degradades del Mediterrani, com les praderies de posidònia oceànica. La Cambra té com a pilars el suport institucional a projectes empresarials innovadors i la connexió entre el talent i l’empresariat

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls treballa per a connectar i potenciar el talent local i la innovació empresarial. Amb aquesta finalitat, la Cambra ha gestat un projecte d’última tecnologia. Es tracta de BioStone, una iniciativa emprenedora en el marc de l’economia blava.

Els seus creadors, el Sr. Quim Roca – CEO de Stone Serveis SL, empresa vallenca amb àmplia experiència en la fabricació de biòtops marins –, el Dr. Marco A. Pérez i el Sr. Albert Forés – professor titular i doctorand, respectivament, del Departament d’Enginyeria Industrial de l’Institut Químic de Sarrià (Universitat Ramon Llull) – es van conèixer a la ponència “La impressió 3D: un pilar de la indústria 4.0”, organitzada per la Cambra el passat més d’Abril.

Aquest projecte empresarial i de recerca es fonamenta en la implementació d’estructures bio-inspirades i fabricades amb nous materials sostenibles per a afavorir la proliferació de les espècies marines, especialment d’aquelles que s’han vist més perjudicades per l’activitat humana dels darrers temps. A més a més, les diferents formulacions desenvolupades fins al moment els permeten controlar les propietats químiques i mecàniques del material, així com també la seva taxa de desintegració sense emetre residus al medi. Aquestes qualitats són essencials per a garantir l’eficiència i una ràpida colonització de les superfícies, sense causar danys a l’entorn.

Els avenços realitzats al llarg d’aquest últim any els han obert les portes a estar presents durant la darrera edició del Mobile World Congress, celebrat a Barcelona la setmana passada. Concretament, el membres creadors van poder exhibir el seu projecte al pavelló del 4YFN (4 Years From Now), l’esdeveniment enfocat exclusivament a startups que busca connectar projectes, empreses i inversors per a accelerar-ne el seu desenvolupament.

Per la Cambra de Valls és un honor connectar el talent local amb els empresaris innovadors per a poder fer realitat projectes d’alt valor afegit com és el cas de BioStone, enfocat a la millora de la qualitat del medi marí i alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

També et pot interessar