EL TEATRE PRINCIPAL DE VALLS ACULL UNA EXCEL·LENT NIT DE PREMIS

La 39a Nit va servir per distingir l’esforç i la trajectòria de vallenques i vallencs. Des de la Cambra de Comerç de Valls es van atorgar 6 premis i reconeixements. El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va presidir la gala.

El Teatre Principal de Valls va acollir el passat 28 de maig una nova edició de la Nit de Premis de Valls, en la qual es va distingir l’esforç i la trajectòria de vallenques i vallencs. L’acte va reunir unes 230 persones del teixit associatiu, cultural i econòmic de Valls i l’Alt Camp, i va comptar amb la presència del Conseller de salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, el president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M. Rovira, i l’exalcalde de la ciutat de Valls, Albert Batet, amb la participació de regidores i regidors i polítics representants de diverses administracions.

En l’àmbit empresarial, la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, va reconèixer a Beauty SL Revlon per la seva implantació, ampliació i inversió industrial. La directora de la planta de Revlon al Pla de Santa Maria, Gabriel·la Domingo, va rebre el premi de mans del president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Mateu Montserrat. Revlon compta amb una fàbrica de referència a Europa ubicada al Pla. Es dedica a la fabricació, envasament i distribució de productes cosmètics i fragàncies. Actualment compta amb 400 treballadors i en els darrers 10 anys ha fet una inversió de 30 milions d’euros.

El reconeixement a la trajectòria empresarial va atorgar-se a Cossetània Edicions, editorial amb seu a Valls, creada l’any 1996. El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, Josep M. Rovira, va entregar el premi a Josep M. Olivé, codirector de Cossetània Edicions. De la trajectòria de Cossetània Edicions cal destacar l’obertura dels llibres en català a temes poc tractats en la llengua del país; la promoció d’autors que no havien editat res anteriorment; i una implantació en el territori que va des de les grans ciutats  fins a les comarques tradicionalment més menystingudes.

La Cambra de Comerç ha atorgat també tres premis al foment de l’exportació 2021. Per l’increment de les exportacions es va premiar a Soprema Ibèria, líder mundial en solucions d’impermeabilització i aïllament tèrmic i acústic del sector de la construcció. Té un centre de producció molt important al Polígon Industrial de Vallmoll. L’increment de les exportacions durant els darrers anys els ha permès estar presents a països com Marroc, Portugal i França. Per l’obertura de nous mercats d’exportació es va distingir a Calsina Carré Transports & logístics, un operador logístic integral amb un important centre logístic a Valls. Aquest any celebra el seu 50è aniversari i ha fet una gran expansió cap als països del Magreb i cap a nous països d’Europa apostant per la tecnologia i la sostenibilitat. La diputada delegada del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona, Marta  Blanch, va entregar el premi  al director de la planta Calsina Carré, Josep Targa. I per la labor d’exportació més antiga i duradora s’atorgà el premi a AltCam Automotive, una empresa familiar de capital 100% local, dedicada a la fabricació de peces de plàstic per injecció per a la indústria de l’automòbil. Altcam Automotive és la capçalera del grup ALTCAM, que té plantes productives a Valls, Mèxic) i Eslovàquia. A Valls a més d’una planta productiva hi té també els serveis centrals, el departament d’enginyeria i desenvolupament de nous projectes i l’àrea d’R+D+i. El Grup ALTCAM ocupa més de 300 persones en total 120 de les quals a Valls i ven als 5 continents. Més del 75% de les peces que es fabriquen a Valls s’exporten, a països com França, Portugal, Alemanya, Gran Bretanya, Itàlia, Sèrbia, Polònia, Hongria, Eslovàquia, Xina,  Mèxic, Estats Units o Brasil entre d’altres. L’ex-alcalde de Valls, Albert Batet, va lliurar el premi a Jordi Gatell, president de l’empresa.

El Premi Jove Emprenedora 2022 va ser pels emprenedors de La Licorera Vallenca, de Valls, un indret on es poden degustar productes locals. Aquests joves emprenedors – Joan Castells, Enric Castells i Andreu Guasch– han transformat l’antiga fàbrica d’elaboració d’aiguardent en un espai gastronòmic que vol potenciar els productes locals, bàsicament els productes agroalimentaris de Km 0, especialment els calçots d’origen vallenc. Paral·lelament es proposen de tornar a donar vida al barri antic de Valls, ja que el seu establiment és al Portal Nou. Es tracta, doncs, d’una aposta per la promoció de la gastronomia vallenca i l’entorn de la ciutat de Valls. El director de Banca d’Institucions de Catalunya a CAIXABANK, Alexis Gómez lliurà el premi a Enric Castells i Andreu Guasch.

Finalment, el premi Escola-Empresa, convocat i patrocinat pel Patronat de la Fundació Anespro, va ser per l’empresa Termo-Watt SL. El director de l’Institut Jaume Huguet de Valls, Josep Maria Soler, va entregar el guardó a Jose Luís Mira, director de l’empresa.

Pel que fa a la resta de premis i reconeixements que es van lliurar en el transcurs de la Nit, el Premi Comerç de Valls va ser atorgat a Cistelleria Roca.  Així mateix, el  Premi compromís social per a l’ocupació fou per Patates i Aperitius Palau, i el premi M. Teresa Gatell d’atenció a les persones va ser per Fèlix Hotel i Forbus SL. Pel que fa al Premi Josep Moncunill CIRAC a iniciatives educatives va ser pel projecte Posa’t a punt la bici. Repara i pedala!, presentat per l’Institut Narcís Oller de Valls.

Així mateix, al Premi Isidre Rabassó d’Identitat Castellera va ser atorgat a Alexandre Cervelló. El jurat del Premi Joan Ventura de periodisme casteller va decidir atorgar el guardó al casteller, actor i presentador Biel Duran. El Premi Rodon Giró de treballs d’investigació històrica es va concedir a Jordi Morelló i Aïda Sánchez. El Premi Cristina Requena de periodisme fou per Tac 12, per la cobertura de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1. El Premi a la Iniciativa Cívica va ser per l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Valls.

Pel que fa als premis a la salvaguarda del patrimoni de l’Alt Camp, en la iniciativa privada va recaure per Eduard Vidiella pel projecte de difusió cultural “Pugesa”. En la modalitat d’iniciativa pública a l’Ajuntament de Valls pel projecte impulsat per la Regidoria d’Acció Cívica i Joventut “Valls, història viva”. El 37è premi a la salvaguarda del patrimoni arquitectònic fou per Andreu Guasch i els germans Joan i Enric Castells per la restauració de l’antiga fàbrica i magatzem Licorera Vallense, i en la iniciativa pública per l’Entitat Municipal Descentralitzada de Picamoixons per la recuperació de les antigues naus agrícoles de  Ca l’Orga, i a l’Ajuntament de La Riba per la recuperació del Molí del Basora. Aquests premis els convoca l’Institut d’Estudis Vallencs (IEV).

En darrer terme, el guardó Vallenc de l’Any va ser per Josep Maria Calbet, per la seva trajectòria a favor del món educatiu vallenc, pel seu treball en defensa de la nació catalana i la reivindicació de l’estima per la llengua catalana. Elegit 39è Vallenc de l’Any, Calbet va rebre el premi de mans de l’alcaldessa de Valls, Dolors Farre, i el  conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

També et pot interessar