El transport a demanda, una solució per facilitar la mobilitat a les empreses

La jornada va abordar aspectes claus com els reptes i oportunitats en la mobilitat corporativa, què és el transport a demanda i les eines tecnològiques aplicades al transport compartit. Des de la Cambra de Valls s’està treballant per analitzar la viabilitat d’un projecte de mobilitat corporativa a la nostra demarcació per tal de millorar la competitivitat de les empreses.

La Cambra de Comerç de Valls va realitzar ahir dijous la jornada “Smart Mobility: el transport a demanda, una eina per apropar el talent a l’empresa”. Gonzalo Sabatés, CEO de Tuvatextil i membre del plenari de la Cambra de Valls. Sabatés va posar sobre la taula el problema transversal que pateixen les empreses pel que fa a la mobilitat corporativa i el transport a demanda, i la necessitat de buscar fórmules que permetin millorar la sostenibilitat i competitivitat de les empreses i captar i retenir talent.

María Angélica, consultora sènior a Factual, va oferir una visió ràpida de l’impacte de la mobilitat i  les solucions que el transport a demanda ofereix a les empreses per tal de facilitar la mobilitat de les persones que hi treballen. La consultora sènior de Factual també va parlar del Pla de Desenvolupament d’Empresa (PDE), entès com el conjunt d’accions per promoure la mobilitat sostenible; i de la llei de mobilitat sostenible, actualment aprovada i en tramitació parlamentària. Desenvolupar un pla de mobilitat corporativa permet a l’empresa incrementar la seguretat en l’accés de les persones a les empreses, optimitzar les despeses en desplaçaments; reduir la petjada de carboni, permet accedir a col·lectius que no disposen de transport privat per accedir als centres de treball; captar nou talent, en un context com l’actual on hi ha dificultats”, va explicar Angélica.

Jordi Carbonell, director comercial de NEMI, va destacar els beneficis del transport a demanda per les empreses i va donar a conèixer eines i models d’èxit establerts en diferents parts del territori que han desenvolupat projectes empresarials de mobilitat corporativa.

Finalment, es va obrir un debat centrat en la necessitat de canviar i millorar la mobilitat dels treballadors de les empreses de la demarcació amb bicicletes o cotxes elèctrics compartits per ser més sostenibles. Els empresaris presents a la sala van reflexionar sobre les dificultats que es troben les empreses per a fer front a l’activitat del dia a dia, a més a més de les necessitats de personal i de mà d’obra. A més, a Valls i l’Alt Camp hi ha una manca de transport públic cap a les zones poc poblades i cap als nuclis industrials i això dificulta l’accés de les persones als centres productius. Un problema que no només és un tema vinculat a la inversió en infraestructures, sinó vinculat a la gestió d’aquestes.

Des de la Cambra estem treballant per analitzar la viabilitat d’un projecte de mobilitat corporativa a la nostra demarcació. Pensem que pot ser una solució interessant per millorar la competitivitat de les empreses.

La jornada va ser clausurada per Ludovic Forés, gerent de l’empresa FORBUS, qui gestiona les línies d’autocars de transport públic de la ciutat de Valls i membre del plenari de la Cambra. Forés va comentar com es gestiona la mobilitat amb transport públic a l’àrea de la Cambra de Valls i també va fer una menció especial pels seixanta anys del transport urbà a Valls.

La sessió estava organitzada per l’Escola de Logística de la Cambra de Valls, amb la col·laboració de Factual i Ne-mi, i amb el suport de Port de Tarragona, CIMALSA, Cámara de Comercio de España, Plan de Recuperación, Red.es, Ministerio para la Transformación Digital y de la Función Pública y financiado por la Unión Europea.

Sobre Factual

Factual és una consultora boutique d’innovació i estratègia especialitzada en mobilitat. Desenvolupa multitud de projectes europeus vinculats a la mobilitat, especialitzant-se en la convergència de la tecnologia, els nous models de negoci, el marc competitiu i regulador, i la interpretació de les noves tendències que afecten el sector de la mobilitat. Recentment, Factual ha coordinat els projectes Horizon 2020 “ARIADNA” i “MOLIERE”, i actualment és coordinador del projecte Horizon Europe “JULIA”, tots co-finançats per l’EUSPA.

Entreu a la seva web per saber-ne més 

Sobre Nemi

Nemi és una de les startups de mobilitat catalanes recolzades per l’acceleradora d’empreses EIT Urban Mobility, iniciativa promoguda per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) i finançada per la Comissió Europea. Nemi ha desenvolupat una solució de software que permet oferir serveis de bus flexible de manera eficient. A partir d’una aplicació d’usuari, una aplicació de conductor, un back-office web i un algorisme d’optimització de rutes, els serveis es construeixen i s’optimitzen segons les ubicacions de reserva.

Entre a la seva web per saber-ne més  

 

També et pot interessar