El tren low cost Ouigo es queda un any més al Camp de Tarragona

En quatre mesos de prova del servei, iniciat el 27 de maig, s'han registrat 35.000 viatgers i un impacte econòmic de 3 milions d'euros. La Cambra de Comerç de Valls ha rebut la notícia amb satisfacció i considera que és una bona oportunitat pel turisme i un avantatge per a l’Estació del Camp de Tarragona amb una bona connexió amb el territori

Ouigo, el tren francès a baix cost que va iniciar la liberalització del transport ferroviari a l’estat espanyol, ha anunciat que es quedarà un any més fent parada al Camp de Tarragona, en el trajecte d’Alta Velocitat Madrid-Barcelona.

La companyia fa un balanç molt positius dels quatre mesos de prova d’aquest estiu a Tarragona, en els que ha tingut més de 35.000 passatgers que es tradueixen en un impacte econòmic al territori de 3 milions d’euros.

A partir del 12 de desembre del 2021 Ouigo tornarà a ofertar trens diàriament, amb una parada en cada sentit, a l’estació del Camp de Tarragona, entre la Secuita i Perafort. Hi haurà una parada diària en cada sentit: de Barcelona a Madrid, a les 14.09 hores; i de Madrid a Barcelona, a les 16.18 hores. Així mateix, durant el pròxim estiu es reforçarà el servei, amb una parada extra per sentit els caps de setmana. Per al 2022 estima un potencial de fins a 100.000 usuaris i un impacte de 12 milions d’euros.

“Reafirmem la nostra aposta ferma per Tarragona, de contribuir al creixement econòmic de la regió de Tarragona, Catalunya i Espanya”, ha afirmat la directora general d’Ouigo, Hélène Valenzuela, en roda de premsa a Tarragona, on el passat dijous va presentar el balanç del tren a baix cost en aquests quatre mesos d’estiu al territori, acompanyada del director comercial i de màrqueting, Federico Pareja. La companyia diu que ho tenien clar des del principi. Partien de la base que, en un radi de 30 quilòmetres de l’estació de l’AVE de Camp de Tarragona, s’hi concentra una població de 400.000 habitants.

La Cambra de Comerç de Valls ha rebut la notícia amb satisfacció i considera que és una bona oportunitat pel turisme i els empresaris i un avantatge per a l’Estació del Camp ja que queda ben connectada amb el territori, a nivell d’accessos i freqüències.

També et pot interessar