El turisme com a sector clau de l’àrea de la Cambra de Valls

El debat va servir per posar sobre la taula la necessitat de crear productes turístics organitzats i treballar plegats per crear una marca de turisme a l'Alt Camp.

Dimecres 26 d’abril la Cambra de Comerç Indústria i Serveis de Valls va acollir un interessant col·loqui amb la directora General de Turisme de la Generalitat, Marta, Domènech, el director de la revista Cultura i Paisatge, Josep M. Rovira, el president del Consell Comarcal, Mateu Montserrat, i representants d’empreses turístiques de l’Alt Camp on es va parlar de turisme enogastronòmic, turisme cultural, del Compromís Nacional per un Turisme Responsable i

de la necessitat de l’Alt Camp de disposar de productes interessants i comercialitzables que puguin liderar el turisme a la zona.

La jornada va iniciar-se amb la intervenció de la directora de Turisme. Domènech va puntualitzar que “L’Alt Camp és la comarca amb més oferta de places de turisme rural de la província de Tarragona. L’any 2022 va rebre 32 mil turistes, que van suposar 68 mil pernoctacions, amb una estada mitjana de 2,11 nits”. Domènech també va fer menció de les inversions realitzades a la comarca i que han permès actuacions al turisme cultural, pel que fa al Museu Casteller i a La Ruta del Cister, i al turisme enogastronòmic, el qual “ens ha de permetre desestacionalitzar, desconcentrar, diversificar i generar una major despesa”, va dir la directora. Finalment, Domènech va presentar el Compromís Nacional per un Turisme Responsable, “un document de país que ha de permetre caminar cap a un model turístic més ètic, innovador i responsable. Un Compromís per aconseguir un millor territori per viure-hi i una millor destinació per viatjar aportant

benestar a la comunitat a través dels valors de viatjar”.

El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls, Josep M. Rovira, va centrar la seva intervenció a parlar de turisme des del punt de vista empresarial, de la necessitat de crear productes turístics a l’Alt Camp que es puguin comercialitzar arreu del món, fent especial èmfasi en la internacionalització de les empreses de la comarca, ja que aquest, ha destacat, és l’objectiu de la Cambra. Finalment, Rovira va demanar a la direcció General de Turisme suport per “trobar un inversor que s’enamori de l’Alt Camp i inverteixi en cultura, en l’excepcionalitat vinícola i paisatgística del desconegut Nord del Camp de Tarragona i la vall del Gaià”.

El debat va servir per posar sobre la taula les necessitats bàsiques a l’Alt Camp, que a grans trets serien dues: la  manca d’oferta de productes turístics organitzats i  la necessitat de creació d’una manca de turisme a la comarca.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Mateu Montserrat, va cloure l’acte dient que “cal compartir l’empresa amb els Consells Comarcals, ja que són la veu de tots els pobles que tenen coses interessants i que s’han de donar a conèixer al territori i arreu”.

La jornada del passat 26 d’abril forma part del cicle de conferències organitzades per la Cambra de Valls,  amb el suport del Port de Tarragona i la col·laboració de la revista.

Consulta la presentació AQUÍ

 

També et pot interessar