Els Premis Cambra Valls 115 Anys reuneixen el teixit empresarial de l’àrea de Valls i l’Alt Camp

  • La convocatòria de la Cambra de Valls va aplegar una bona part de les grans i mitjanes empreses de Valls i de l’Alt Camp. L’acte va comptar amb la participació de més de 150 persones.
  • En el marc de l’acte es van premiar a 6 empreses: Alecosa; IKEA; Cator; Europasty; LEAR Corporation; i el Grup Gomà-Camps.
  • També es van homenatjar dues persones: el Sr. Rafael Castells pels més de seixanta anys de servei a la Cambra; i l’empresari Sr. Anton Gavaldà, de BRA- Monix per la seva trajectòria professional.
  • Tant la idea de la trobada com l’excel·lent organització ha estat molt positiva.
  • L’acte va servir perquè les persones directives i empresàries de l’àrea de la Cambra de Valls es coneguessin entre elles, compartissin reptes i oportunitats, establissin sinergies i passessin una bona estona.

Valls, 27 de març del 2023. La Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Valls va organitzar el divendres 24 de març de 2023 els Premis Cambra Valls 115 anys. Aquesta trobada empresarial va ser un acte obert al món empresarial de l’àrea de la Cambra de Valls i l’Alt Camp. L’esdeveniment va sevir perquè les empreses es coneguessin entre elles, establissin sinergies i generessin negoci. A més a més, es van premiar 6 organitzacions i 2 persones a títol individual. L’acte va comptar amb la participació de més de 150 persones vinculades al teixit empresarial de la demarcació de la Cambra de Valls.

L’acte començava amb un espai de networking on les persones participants van poder intercanviar contactes, coneixements i experiències. Tots els participants anaven identificats amb el nom de l’empresa i la persona. En aquest espai també es va fer el còctel de benvinguda i les fotos dels participants.

Posteriorment, ja a l’interior del Restaurant Casa Fèlix, va ser l’hora dels parlaments institucionals de benvinguda. En primer lloc, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, donava la benvinguda a Valls als participants i encoratjava al teixit empresarial i a la Cambra de Comerç a continuar contribuint a l’activitat econòmica de la demarcació.

Seguidament, el president de la Cambra, Josep Maria Rovira, va destacar l’empenta social i econòmica de les empreses i va agrair la participació en l’acte. En aquest discurs, Rovira, reivindicava les necessitats d’infraestructures a la comarca, la falta de mà d’obra i l’obligació d’adaptar els estudis i motivar els estudiants per no tenir falta de personal. Posava també especial incís en la necessitat de simplificar els tràmits administratius i que l’administració sigui més eficient en la tramitació d’aquells tràmits que afecten les empreses. També feia peticions per tal que des de la Cámara de España, es doni suport al dèficit d’infraestructures de Catalunya. El president de la Cambra va reivindicar les necessitats que hi ha a l’àrea de l’Alt Camp, a nivell d’infraestructures i inversions. Finalment Rovira, va demanar al president de la Cámara de España, Sr. Josep Lluís Bonet; que ajudi a netejar el mal nom de Catalunya a Espanya argumentat que: “Catalunya no només no ha perdut el tren empresarial sinó que lidera el teixit industrial i les inversions estrangeres a l’Estat espanyol”.

Per acabar els parlaments institucionals, era el torn de Josep Lluís Bonet, president de la Cámara de España. Bonet, responia les demandes realitzades explicant que ell també volia el corredor del Mediterrani i que des de la Cámara de España es treballa per fer front a tots els reptes plantejats. També felicitava la Cambra per la tasca executada i per l’organització dels d’actes com el que s’estava participant. També valorava el teixit empresarial i la tasca duta a terme per fer front als reptes de país. Una de les receptes que va donar Bonet per a fer front als reptes que venen, és la Transformació de la indústria.

Així, es donava pas a la següent part de l’acte, una conversa entre per Laia Gomà-Camps, directora General del Grup Gomà-Camps, i Jaume Torrens, Central Fulfilment Operations Manager d’IKEA, conduïda per Sara Sans, periodista de La Vanguardia. En aquesta conversa es feia un repàs a l’inici de l’activitat de les dues empreses i de la trajectòria dels protagonistes. També posaven molt d’èmfasi en la capacitat transformadora que havien hagut de desenvolupar al llarg de les seves carreres per aconseguir els èxits empresarials. Aquesta conversa va ser molt interessant perquè es van poder observar dos punts de vista. La directora general d’una empresa familiar, que després de moltes generacions ara està liderada per una dona amb altes capacitats i per l’altra el director d’operacions d’IKEA, que va explicar la importància de Valls per l’empresa i per l’aposta que la companyia ha realitzat al territori.

Un dels aspectes que es van posar en relleu per part de tots els participants en la conversa, va ser que la digitalització s’ha imposat d’una forma inqüestionable, i que ha facilitat que les empreses s’hagin transformat per fer front als reptes que ens venen en l’àmbit productiu i de conciliació familiar.

Es posava de manifest que un dels reptes de futur és el desenvolupament tecnològic per a tothom, i que totes les empreses ho puguin fer possible. A més a més de la digitalització, un altre de les claus del futur és la sostenibilitat, i es duia a terme una crida perquè tothom en sigui conscient.

Després de la conversa, era l’hora de l’entrega dels premis reconeixements a 6 empreses i a dues empreses. Els reconeixements han estat dissenyats per l’escultor vallenc, Franc Vilà.

Les empreses que van rebre el guardó van ser Alecosa, per la seva contribució al desenvolupament social i econòmic de la comarca. IKEA per l’aposta que ha fet per Valls i l’Alt Camp. Cator per tot el suport que ha dut a terme al llarg d’aquests anys a la Cambra de Comerç de Valls i per ser pionera en l’economia circular. Europasty, per haver confiat i establir-se a l’àrea de l’Alt Camp. LEAR Corporation, per les seves arrels vallenques de més de 70 anys. I el Grup Gomà-Camps, per continuar i tirar endavant generació rere generació.

Les dues persones homenatjades van ser el Sr. Anton Gavaldà, de BRA-Monix per la seva trajectòria professional i el Sr. Rafael Castells pels més de seixanta anys de servei a la Cambra.

Un cop entregats els premis, les persones participants van poder gaudir d’una calçotada plegats. En un ambient distès i festiu, els participants van poder continuar fent treball en xarxa i coneixent-se entre ells. L’acte finalitzava amb l’actuació de la cantant vallenca, Maria Jacobs, qui posava punt final a un exitós acte amb molt bones valoracions per part dels assistents.

       

Aquest acte va tenir un caràcter solidari. Els beneficis obtinguts als Premis Cambra Valls 115 anys seran destinats a La Creu Roja de Valls amb l’objectiu de contribuir als projectes socials i solidaris que desenvolupen.

Des de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls es vol agrair especialment el suport d’EUROPASTRY, S.A. i FM Logistic i la col·laboració d’Andreu Manteniment Industrial; Grup Goma-Camps, Lear Corporation, Kellogg’s, REVLON, CATOR, Calsina Carré, Hormipresa, Agora – TuvaTextil i ITPSA.

 

Descarrega la Nota de Premsa aquí

 

 

També et pot interessar