Emblemàtica Nit de Premis

L’Antic Convent del Carme va acollir el passat 3 de juliol la 38a edició de la Nit de Premis de Valls, en que es va distingir l’esforç i la trajectòria de vallenques i vallencs. Un acte al qual assistiren 200 persones i va seguir les mesures sanitàries vigents. El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, va presidir l'acte de lliurament dels premis.

L’antic convent del Carme de Valls va acollir el passat 3 de juliol una nova edició de la Nit de Premis de Valls, en la que es van distingir l’esforç i la trajectòria de vallenques i vallencs. L’acte va reunir unes 200 persones del teixit associatiu, cultural i econòmic de Valls i l’Alt Camp i va comptar amb la presència del vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, el president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M.Rovira, i amb la participació de regidores i regidors i polítics representants de diverses administracions. La Nit va tenir un format similar al de l’any passat, sense sopar, mantenint distàncies i seguint les mesures sanitàries vigents.

En l’àmbit empresarial, la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, va reconèixer a Castell d’Or SL de Vila-rodona i a Frigicoll SA per la seva implantació, ampliació i inversió industrial. El president de Castell d’Or SL, Adrià Rabadà, va rebre el premi de mans de Josep Toldrà, director comercial de Banc de Santander a Catalunya. Rabadà va anunciar que han aprovat una inversió de dos milions d’euros a Vila-rodona. Per la seva part, el director general de Frigicoll, Joan Sabrià, va destacar que en breu ampliaran en 20.000 metres quadrats el seu actual magatzem a Valls.

Pel que fa als premis de la Cambra al Foment de l’Exportació 2020, es va premiar a Prat Internacional Brands SL, “Prat Brands”. El president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M.Rovira, va entregar el premi a Mir

eia Calvet, CEO de l’empresa. Per l’obertura de nous mercats d’exportació es va distingir a Matric Valls SL. Josep Tous, gerent de l’empresa, va rebre el guardó de mans de Mateu Montserrat, president del Consell Comarcal de l’Alt Camp. I per la labor d’exportació més antiga i duradora s’atorgà el premi a Aleadros del Cobre, “Alecosa”. Núria Figueras, administradora de Alecosa, va rebre el premi de mans del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Valls, Jordi Cartanyà.

La Nit també va servir per reconèixer a Judit Giró Benet i el seu dispositiu The Blue Box. La Cambra li va atorgar el Premi a la Recerca, Innovació i Creativitat. Giró, enginyera biomèdica, de Vallmoll, és la inventora d’aquest aparell mèdic que amb unes gotes d’orina, permet detectar de forma preventiva el càncer de mama. Giró no va poder ser present a l’acte de lliurament i el seu pare va recollir el premi.

El Premi Jove Emprenedora 2020 va ser entregat a Laia Benaiges Monné pel seu espai Coworking La Magrana, de Valls. La Cambra també va atorgar el Premi cartell de la Firagost 2021 a Sònia Jauset Piñera, amb el lema “carbassó motoritzat amb gall”. Finalment, el guardó Escola Empresa va ser per la Fundació Galera. El director de l’Institut Jaume Huguet de Valls, Josep Maria Soler, va entregar el guardó a Asunción Galera.

En l’àmbit cultural es va lliurar el Premi Rodon Giró a Mireia Casanyes i M. Ester Fabra; el premi Cristina Requena a Carme Martí; el Premi Patrimoni Cultural a la web Rutes pels Torrents de Valls, els Campaners de Valls i el Projecte CovidArt del Museu de Valls. Així mateix, el I Premi Compromís Social a l’Ocupació va ser per Giró Clofent, SL i el II Premi Josep Moncunill Cirac a iniciatives educatives per Institut Jaume Huguet – Cooperativa d’Alumnes.

També es va reconèixer la labor de l’Establiment de joguines Lluïsa Vives: el premi Colla Vella va ser per Guillem Bartolí Balañá i el de la Colla Joves es va lliurar a TAC 12 , televisió pública del Camp de Tarragona.

 El 36è Premi a la Salvaguarda del Patrimoni Arquitectònic va ser per Restauració i rehabilitació de Ca Faló (Puigpelat) i Castell dels Garidells (Ajuntament dels Garidells), i el XXI Premi a la Iniciativa Pública per Cooperativa d’habitatges de La Titaranya.

En darrer terme, el guardó Vallenc de l’Any va ser per Senén Florensa Palau, doctor en Ciències Econòmiques i Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona i President de la Comissió Delegada de l’Institut Europeu de la Mediterrània. Florensa va rebre el premi de mans de Dolors Farré i del vicepresident de la Generalitat Jordi Puigneró.

També et pot interessar