Empresa i Coneixement destinarà 1,65 milions d’euros als cellers amb Denominació d’Origen de Catalunya afectats per la Covid-19

Ja s’han publicat al DOGC les bases reguladores de la línia de subvencions i en els propers dies s'obrirà la convocatòria per poder sol·licitar les subvencions.

El Departament d’Empresa i Coneixement obrirà una línia d’ajuts d’1,65 milions d’euros per als cellers amb denominació d’origen de Catalunya afectats econòmicament per la pandèmia. Aquests ajuts s’adrecen als cellers inscrits en alguna de les DO catalanes amb treballadors d’alta afiliats al Sistema especial per a treballadors per compte d’altri agraris.

S’ha publicat al DOGC, el dia 11 de novembre de 2020, ORDRE EMC/195/2020, de 9 de novembre, per la qual s’aproven les bases reguladores de la línia de subvencions per als cellers amb denominació d’origen afectats econòmicament per la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Es podran beneficiar d’aquests ajuts els cellers que compleixin, entre d’altres, aquests requisits: tenir la condició de celler; estar inscrits a alguna de les denominacions d’origen de Catalunya; tenir la condició de Pime; tenir la seu social o seu operativa a Catalunya i haver patit una reducció de la facturació de com a mínim el 20% durant el període inclòs entre el 14 de març i el 20 de juny de 2020.

La subvenció consisteix en una aportació màxima de 1.200 euros per cada treballador d’alta al Sistema especial per a treballadors per compte d’altri agraris en algun moment del període inclòs entre el 14 de març i el 31 de desembre de 2020, amb un màxim de 6.000 euros per celler. L’import s’abonarà en un únic pagament en el moment en què es resolgui la concessió.

El Departament d’Empresa i Coneixement ha decidit posar en marxa aquesta línia de subvencions específica amb l’objectiu de contribuir al manteniment de l’activitat dels cellers. En els propers dies s’obrirà la convocatòria per poder sol·licitar les subvencions.

Consulteu les Bases Reguladores

També et pot interessar