Empresa i Coneixement posa en marxa un programa d’incentius de 13 milions d’euros per impulsar el sector de l’automoció

El DOGC ja ha publicat les bases d’una línia d’ajuts per les empreses del sector a realitzar inversions d’alt impacte i desenvolupar plans de transformació tecnològica o de negoci. La previsió és que els ajuts directes beneficiïn 200 empreses de la indústria de l’automoció.

El Departament d’Empresa i Coneixement -a través de la Direcció General d’Indústria i ACCIÓ- posa en marxa un programa d’incentius de 13 milions d’euros per al sector de l’automoció. La iniciativa contempla subvencions directes que rebran més de 200 empreses de la indústria de l’automòbil a Catalunya per dur a terme inversions d’alt impacte i desenvolupar plans de transformació tecnològica i de negoci.

El nou programa contempla en primer lloc una línia per subvencionar la realització d’inversions empresarials d’alt impacte per a empreses de la cadena de valor de la indústria de l’automoció. Els projectes s’hauran d’executar fins al desembre del 2022. L’ajut serà del 10% de la despesa subvencionable, amb un màxim d’un milió d’euros per projecte.

La segona línia subvencionarà la realització de processos de reflexió estratègica i desenvolupament de plans de transformació tecnològica i negoci per a empreses de la cadena de valor de la indústria de l’automoció. La quantitat de la subvenció serà com a màxim de 15.000 euros per empresa per realitzar despeses d’assessorament extern que explorin noves oportunitats de negoci en la indústria de la mobilitat i desenvolupin el pla de negoci per materialitzar-lo.

Dilluns 23 de novembre del 2020 s’han publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya les bases reguladores dels ajuts, i en els propers dies s’obrirà la convocatòria.

Bases reguladores

També et pot interessar