Empreses de la demarcació de la Cambra de Valls pateixen la crisi diplomàtica amb Algèria

Les seves exportacions estan aturades i la situació és d'incertesa total. El departament internacional de la Cambra recomana a les empreses que no enviïn mercaderia Al país nord-africà perquè la situació és complexa.

La decisió d’Algèria de congelar les relacions comercials amb Espanya afecta de ple els interessos de les empreses que operen al país nord-africà i a les que exporten allí els seus productes. Fins avui dia, la Cambra de Comerç i Indústria de Valls té constància de set operacions de sis empreses, de sectors com el paper i el cartró, les canonades, els bens industrials i l’alimentació humana i animal, que tenen les seves mercaderies en standby. El responsable de comerç exterior de la Cambra, Sergi Mestres, assegura que aquestes empreses estan realment preocupades per la situació que ha causat la ruptura de l’acord d’amistat i cooperació entre Espanya i Algèria.

Mestres recomana a les empreses que no trametin mercaderia a Algèria perquè la situació és incerta. S’aconsella que les empreses es posin en contacte amb el departament internacional de la Cambra sobre les possibles operacions d’exportació tancades després del 9 de juny. El departament internacional de la Cambra de Valls està en contacte permanent amb les autoritats pertinents i resta a disposició dels empresaris per tal de solucionar-los dubtes i mantenir-los informats.

Les empreses que necessitin més informació poden trucar al 977 600 909 o enviar un correu electrònic a internacional@cambravalls.com.

Documents Adjunts:

Nota informativa Algèria

Anàlisi de riscos. Principals productes exportats i importats d’Algèria

També et pot interessar