En poques setmanes s’adjudicarà la primera fase de les obres de modernització de l’enllumenat del Polígon de Valls

El termini de presentació d'ofertes va acabar el 23 d’agost. En aquesta primera fase s’actuarà als carrers Artesans, Curtidors i Basters i a part de la rambla de Palau de Reig. En total es renovaran 168 fanals amb noves lluminàries LED. La Cambra de Comerç de Valls està satisfeta de que s’hagi licitat el projecte i tiri endavant.

L’adjudicació definitiva de la primera fase de les obres de modernització integral de l’enllumenat del Polígon Industrial de Valls arribarà en unes setmanes. Recentment s’han obert les pliques i s’estan valorant. La Cambra de Comerç de Valls està satisfeta de que s’hagi licitat el projecte i tiri endavant, tot i que arribi més tard del previst.

L’Ajuntament de Valls va aprovar el passat mes de juliol la licitació de la primera fase de les obres per un import de 349.500 euros IVA inclòs. Aquesta primera fase, que forma part d’un projecte global pressupostat en 1,5 milions d’euros per a la renovació total de l’enllumenat del polígon, inclou ara actuar en els carrers Artesans, Curtidors i Basters i a part de la rambla de Palau de Reig.

En total, es renovaran 168 fanals amb noves lluminàries LED, molt més eficients i amb major vida útil que, a la vegada, també ofereixen més sensació d’il·luminació. La modernització de l’enllumenat de la zona industrial de Valls permetrà reduir el nombre d’avaries i es disminuirà en prop d’un 80% el consum i els costos energètics.

Entre els punts principals del projecte s’inclou la renovació dels quadres elèctrics que, entre altres millores, inclouen un nou sistema de telegestió per control remot. Aquest sistema permet obtenir dades en temps real del consum elèctric, automatitzar les hores d’encesa i graduar la potència de l’enllumenat.

A més, amb la telegestió del sistema es podran detectar les avaries al moment per poder actuar i reparar-les amb més rapidesa. El pla lumínic del projecte ha previst augmentar la sensació d’il·luminació de manera uniforme de les voreres i les vies de circulació, amb especial cura en l’enllumenat de les cruïlles de carrers per augmentar la seguretat viària de la circulació.

També et pot interessar