Es posa en marxa la nova Ruta del Vi de la DO Tarragona

Hi participen 19 cellers de tot el territori vitivinícola. La ruta pretén activar el turisme d'interior i generar impacte econòmic en el territori.

La DO Tarragona ha presentat aquest dijous al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri (Alt Camp) la nova oferta enoturística d’una vintena de cellers de les quatre comarques, agrupades ara sota el paraigua de la Ruta del Vi de la DO Tarragona, un projecte tot just acabat de crear i que es complementa amb una nova web dedicada exclusivament a l’enoturisme (www.rutadelvidotarragona.cat) i també divers material promocional editat en català i castellà que es farà servir a partir d’ara.

En total a la ruta hi ha 19 visites a cellers i 37 experiències singulars que van des d’una passejada amb carruatge amb tast de vins a visites i tastos singulars a la vinya, rutes amb llagut o descens per l’Ebre amb caiac, passejades entre vinyes, circuits de marxa nòrdica o propostes que mariden el vi i la gastronomia de la zona. El catàleg recull experiències per a sis tipologies de visitants que responen a perfils diferents: el visitant foodie, cultural, actiu, familiar, curiós o entusiasta.

AQUÍ teniu el catàleg de la ruta amb tota la informació de les activitats.

Amb la Ruta del Vi de la DO Tarragona se certifica l’aposta dels cellers per l’enoturisme com a opció clara de futur i de projecció. De fet, a la Ruta del Vi de la DO Tarragona hi participen 19 cellers de tot el territori vitivinícola, encapçalat per l’Alt Camp i la Ribera d’Ebre, que aporten el 80% dels cellers visitables, però també amb cellers al Tarragonès i al Baix

Camp. Hi ha cellers amb ofertes enoturístiques singulars a tocar del Mediterrani, al cor de les Muntanyes de Prades, a les zones d’interior, a la vora de l’Ebre i als marges del Riu Gaià. A la Ruta hi participen dues terceres parts dels cellers de la DO Tarragona i, possiblement, en el futur s’hi sumaran altres cellers que també veuen l’oportunitat que genera l’enoturisme.

L’objectiu final d’aquest projecte de rellançament de l’enoturisme a la DO Tarragona és aconseguir situar a l’imaginari de l’enoturista català la DO Tarragona i els seus cellers com una destinació turística de primer nivell i que sigui prou atractiva per ajudar a diversificar l’economia de la zona i també incrementar el coneixement i la venda directa dels vins dels mateixos cellers.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència del president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, i autoritats del territori, com l’alcalde de Montferri, Josep Ruiz; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; els presidents dels consells comarcals de la Ribera d’Ebre i l’Alt Camp, Gemma Carim i Mateu Montserat, respectivament; Àngel Xifré, delegat territorial de la Generalitat d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i altres representants polítics del territori, el secretari de la Cambra de Comerç de Valls, Rafael Castells, la presidenta de la Cambra de Tarragona Laura Roigé, cellers participants a la ruta i també representants del sector turístic. Tots han destacat la importància de la ruta per singularitzar la DO Tarragona, les sinergies que s’estableixen amb els agents socioeconòmics del territori i l’oportunitat que genera pels propis cellers.

La nova Ruta és un projecte impulsat des del Consell Regulador de la DO Tarragona amb la direcció tècnica de la consultoria turística Tourislab. El projecte compta amb finançament públic de consells comarcals, Diputació i Generalitat.

També et pot interessar