Es presenta l’Informe de Conjuntura Econòmica del primer trimestre del 2022

La situació de l'economia mundial ha experimentat un canvi substancial. L'informe està impulsat per les Cambres de Comerç de Reus, Tarragona, Tortosa i Valls i elaborat per la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial i el Grup de Recerca d’Indústria i Territori amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Es presenta l’Informe de Conjuntura Econòmica del primer trimestre d’enguany. La situació de l’economia mundial ha experimentat un canvi substancial.

Des del mes de gener, les estimacions i les previsions de l’FMI sobre la situació de l’economia mundial han experimentat un canvi substancial. A l’inici de l’any s’assenyalava un major dinamisme a partir del segon trimestre de 2022, però diverses circumstàncies han alterat aquestes previsions. En primer, lloc la guerra d’Ucraïna i les sancions imposades a Rússia. En segon lloc, els extensos confinaments aplicats a la Xina en un intent per frenar un nou brot de la COVID-19, amb les barreres que poden implicar per a la producció mundial, centrada en grans centres manufacturers. I en tercer lloc, l’extrema inflació, que porta a molts països a aplicar una política monetària més restrictiva.

Com és habitual la presentació ha anat a càrrec de la Directora de la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial de la URV, Mercedes Teruel, i del representant del Grup de Recerca d’Indústria i Territori de la URV, Joaquim Margalef. A més també ha comptat amb l’anàlisi dels representants de dues realitats empresarials del territori. D’una banda, la directora gerent de la cooperativa Coperal de Santa Coloma de Queralt, Antonieta Gual. De l’altra, el secretari del Consell Regulador de la DO Montsant, Pau Sabaté. La representació institucional de la Cambra l’ha ostentada la membre electe del Ple, Blanca Cabré.

Un informe impulsat per les Cambres de Comerç de Reus, Tarragona, Tortosa i Valls i elaborat per la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial i el Grup de Recerca d’Indústria i Territori amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Podeu descarregar-vos l’informe i la presentació que ha utilitzat el professor Margalef en els arxius adjunts. I visionar l’enregistrament de la sessió en l’enllaç que teniu a la vostra disposició.

Presentació

Informe complet

Podeu visionar l’enregistrament de la sessió en aquest enllaç

També et pot interessar