Essity aposta fort per l’excel·lència, la innovació i la circularitat dels seus productes

Especialistes en productes d’higiene i salut, són una de les 100 empreses més sostenibles del món. La planta de Puigpelat produeix 2.500 bolquers per minut i 130.000 tones de paper a l’any.

Essity, especialistes en productes d’higiene i salut, és una de les 100 empreses més sostenibles del món. Aposten 100% per la circularitat, assumint la responsabilitat de tot el cicle de vida dels productes, fins i tot després que s’hagin fet servir. Essity és el primer fabricant de paper tissú que utilitza polpa de palla de blat sostenible a escala industrial i la converteix en productes tissú d’alta qualitat. Aquest és un clar exemple de com la innovació pot contribuir a una societat sostenible i circular. En aquest sentit, la planta de producció de Puigpelat (Tarragona) reutilitza de manera circular tota la matèria primera que és rebutjada durant el procés de fabricació, compta amb una estació depuradora d’aigües residuals pròpia i amb un circuit tancat d’aigua a través del qual es reutilitza gairebé el 100% de l’aigua emprada en el procés productiu.

La multinacional sueca també aposta per l’excel·lència. Fa un any van posar en marxa el Centre d’excel·lència, planificació i logística, a Sant Joan d’Espí, des d’on coordinen les operacions dels 200 magatzems que tenen arreu del món. D’aquesta manera pretenen agilitzar i guanyar eficiència en la cadena de subministrament i les operacions logístiques. Amb aquesta iniciativa Essity continua amb la transformació digital del seu model de negoci gràcies a l’aposta per la tecnologia més avançada i la captació de talent especialitzat.

Essity està present en més de 150 països del món, amb marques líders a escala mundial com TENA i Tork, i factura uns 12.000 milions d’euros a l’any. L’empresa compta amb 1.200 treballadors i tres plantes de producció a Allo (Navarra), Telde (Illes Canàries) i Puigpelat (Tarragona). La multinacional sueca té oficines comercials a Madrid i Barcelona, amb seu central a Estocolm (Suècia).

El centre de producció de l’Alt Camp es va implantar fa 15 anys a Puigpelat i té 500 treballadors. La majoria dels productes manufacturats a aquesta planta van destinats al mercat de la península Ibèrica. Per Puigpelat passen diàriament uns 100 camions al dia. La fàbrica compta amb 11 línies de producció dedicades a la fabricació de tissue destinat a la producció de marques pròpies i dels distribuïdors més importants del nostre país; i tres més, dedicades a la producció de bolquers infantils. La seva maquinària d’alta tecnologia els permet produir 2.500 bolquers per minut i fins a 130.000 tones de paper a l’any. A Essity es produeix gairebé el 50% del paper higiènic consumit en el mercat peninsular.

Podeu saber més a la web oficial 

També et pot interessar