Formació Professional Dual: un benefici compartit entre empreses i alumnes
Una taula rodona organitzada per la Cambra de Valls posa en comú els beneficis que aporta l’FP Dual als alumnes i a les empreses com a experiència d’èxit. Aquest model formatiu ofereix una formació que s’ajusta a les necessitats reals de les empreses, amb pràctiques remunerades i ràpida inserció laboral.
La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls realitzava dimecres 31 de maig una jornada de Formació Professional Dual sota el títol “Com incorporar talent a les empreses”. El secretari general de la Cambra, Carles Solé, va obrir la jornada fent incís en la importància de la captació de talent procedent de la Formació Professional. Des de la Cambra de Comerç de Valls es treballa per potenciar l’FP Dual com a model formatiu d’èxit i de futur, connectant les empreses i la Formació Professional Dual. A més, juntament amb la Fundació Anespro la Cambra promociona aquest model formatiu i el fa visible entre les empreses, com a font de talent i competitivitat. A tot això, la col·laboració entre les empreses i instituts en el procés formatiu dels alumnes, millora la inserció laboral dels alumnes que la cursen.
Per tal d’abordar el tema, l’acte va comptar amb la ponència de la directora general d’FP de la Generalitat, Mercè Chacón, que va destacar la importància de coordinar empresa i centre educatiu perquè ambdues entitats tenen el mateix objectiu: capacitar els estudiants i formar-los”. Davant de la mancança de professionals qualificats l’FP Dual dona resposta a les necessitats del mercat laboral. La FP dual és un model win win, on totes les parts implicades en treuen profit. Des del govern català s’impulsa i es fomenta aquest tipus de formació bilateral com a model de futur per a millorar la productivitat i l’ocupació al territori.
Tot seguit es va realitzar la taula rodona “experiències d’èxit en FP Dual i necessitats de l’Àrea de la Cambra” en què van participar-hi Mireia Alcobe, HR Business Partner a
Europastry Vallmoll, Pere March Franquet, responsable de desenvolupament de persones de l’empresa Essity Spain, i Jordi Andreu, gerent Grup Andreu Manteniment Industrial. Les empreses participants van explicar els beneficis de combinar l’aprenentatge teòric a l’institut i les pràctiques a l’empresa, i es van mostrar convençuts dels avantatges d’aquest tipus de formació.
L’encarregat de cloure l’acte va ser el director de l’IES Jaume Huguet, Josep M. Soler, qui va assegurar que queda molta feina a fer, en l’àmbit d’orientació dins el centre educatiu, i també ha destacat la necessitat de què els alumnes s’apropin a l’FP”. Solé també va mencionar la bona acollida i l’èxit del CFGS de Transport i Logística que ofereix l’Institut vallenc, impulsat per la Cambra de Valls, que dona resposta a les necessitats de les empreses de la comarca i que té un objectiu clar: crear més ocupació qualificada.
La propera jornada del cicle de Conferències 1.15 de la Cambra serà dijous 8 de juny a les dotze del migdia amb Miquel Roca Junyent, president del buffet RocaJunyent. La jornada porta per títol “L’actual regulació de compliments normatius per a les empreses” I també comptarà amb Joan de Figarolas, soci del buffet i Àlex Segarra, associat de RocaJunyent. Un acte organitzat per la Cambra de Valls i les Cambres de Tarragona, Reus i Tortosa. Es realitzarà a la sala d’actes de la cambra de Valls en format hibrid i compta amb el suport del Consell General de Cambres de Catalunya.
Presentació FP Dual Mercè Chacón
Galeria d’imatges: