Informe de Conjuntura Econòmica del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre 2n Trimestre del 2022

Presentació IC 2022 2T finalLes previsions econòmiques per a l’exercici actual no deixen pas a l’optimisme. La guerra d’Ucraïna i la desacceleració de la Xina, conjuntament amb una taxa inflacionària elevada arreu del món, porten a polítiques monetàries poc fluides que poden copsar més el dinamisme de l’economia. Malgrat això, durant el segon trimestre, l’economia ha evolucionat de manera
positiva en la majoria d’indicadors.

El dinamisme de la zona es pot resumir en cinc punts:
1. L’ocupació ha augmentat en 4,5 milers de persones en dades interanuals, una xifra que representa una variació de l’1,31%. L’atur ha disminuït en 8,5 mil persones en dades interanuals.

2. El 2022 s’han signat 152.716 contractes de treball a l’àrea, un 8,84% més que l’any anterior. A Catalunya, l’increment ha estat del 17,57%. Les afiliacions a la Seguretat Social han experimentat un augment interanual del 8,70%, una xifra lleugerament inferior a la del conjunt català, del 8,73%.

3. Els crèdits han disminuït en 2.500 milions d’euros en valor interanual. Els dipòsits estan augmentat des de 2017 i els estalvis han augmentat en 1.700 milions d’euros en el mateix període. El palanquejament ha disminuït a 108,65 punts.

4. L’IPC de la zona ha estat d’un 11% el mes de juny, una xifra superior al 9,7% de Catalunya i al 10,2% del conjunt espanyol.

5. El comerç amb l’exterior registra increments interanuals importants i se situa en un 16,54% pel que fa a les exportacions i en un 34,01% pel que fa a les importacions.

Francesc Faiges i Borràs, president de la Cambra de Comerç de Tortosa, ha presidit la presentació de l’Informe de Conjuntura econòmica del 2n Trimestre del 2022 aquest dijous, acompanyat de la doctora Mercedes Teruel, directora de la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial i el doctor Joaquim Margalef. La presentació també ha comptat amb les intervencions de Marc Barreno, Director de Màrketing i Exportació del GRUP BARINSA-BARIPEERIL, SL, President del Clúster d’equipament de la llar i del contract (CENFIM); i de Joan Tomàs Enrique, Director Financer de NOMEM FOODS, SL.

L’ informe està impulsat per les Cambres de Comerç de Tortosa, Reus, Tarragona i Valls, i elaborat per la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial i el Grup de Recerca d’Indústria i Territori amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Podeu descarregar-vos l’informe i la presentació que ha utilitzat el professor Margalef en els arxius adjunts.

Documents adjunts:

Presentació Informe Conjuntura

Nota de premsa

Informe de Conjuntura

Enllaç video presentació

També et pot interessar