Inmaculada Riera inaugura l’Oficina Acelera Pime de la Cambra de Comerç de Valls

La Directora General de la Cámara de Comercio de España va destacar que la digitalització és la millor aliada de les petites i mitjanes empreses, i una eina bàsica de competitivitat i creixement. L’Oficina Acelera Pime de la Cambra de Valls ofereix un servei d'assessorament gratuït per a les empreses per tal ajudar-les en el procés de transformació digital i millorar així la seva competitivitat.

La directora general de la Cámara de Comercio de España, Inmaculada Riera, presentava divendres 14 d’octubre l’oficina Acelera Pime de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, acompanyada pel president de la Cambra, Josep M. Rovira, i el seu gerent, Carles Solé. Riera va destacar el paper de les Oficines Acelera Pime com impulsores de la transformació digital de pimes, micropimes, comerços i autònoms del territori. Segons la directora, “l’Oficina Acelera Pime pretén ser un accelerador per aconseguir el canvi digital, i alhora, ha de servir per digitalitzar el circuit de digitalitzadors a través del programa kit digital i la mateixa oficina Acelera Pime”.

La Cambra de Comerç i Indústria de Valls posa en marxa l’Oficina Acelera Pime per impulsar la transformació digital mitjançant l’adopció d’una cultura de l’ús i aprofitament permanent de les TIC a les estratègies empresarials, un procés d’acompanyament i l’oferta d’eines clau que maximitzin la productivitat i la competitivitat de les empreses, tant a escala nacional com internacional. L’Oficina Acelera Pime de la Cambra de Valls ofereix atenció personalitzada i assessorament en la resolució de dubtes respecte els processos de transformació digital; informa sobre l’obtenció de finançament públic i privat; i fomenta les relacions entre els deferents agents empresarials.

L’Oficina Acelera Pime de la Cambra de Valls és el resultat de la col·laboració entre Red.es – entitat pública adscrita al Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial-, la Unió Europea –a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional –, i la Cámara de Comercio de España, per a la implementació de plans per a la digitalització amb l’objectiu de treballar per la convergència digital amb Europa i millorar els serveis vinculats a economia digital. En total hi ha 60 oficines Acelera Pime obertes arreu de l’Estat, i se’n posaran en marxa una dotzena més en els pròxims mesos.

La jornada també va servir per donar a conèixer les tres convocatòries del programa Kit Digital, dotat amb un pressupost de 3.000 milions d’euros, i finançat per la Unió Europea. El kit digital té la finalitat de promoure la digitalització a tot el territori nacional amb un gran catàleg de solucions adaptades a les necessitats tecnològiques dels beneficiaris, des de disseny de pàgines web i comerç electrònic, a plans de màrqueting digital i ciberseguretat, entre d’altres.

La presentació celebrada avui a la Cambra de Valls forma part de les sessions divulgatives que està duent a terme la Cámara de España per donar a conèixer les oficines Acelera Pime a tot el país.

Presentació Oficina Acelera Pime Cambra Valls

Coneix AQUÍ  l’Oficina Acelera Pime Cambra Valls

També et pot interessar