Jaume Fàbrega nou president del Consell de Cambres de Catalunya i Mònica Roca vicepresidenta

Fàbrega substitueix Canadell, que passa ara a dedicar-se a la política. Es trenca així la tradició que el càrrec l'ocupi un representant de la Cambra de Barcelona.

El Ple del Consell General de Cambres de Catalunya ha elegit per unanimitat a Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Girona, com a president del Consell de Cambres, en substitució de Joan Canadell que va renunciar a la Presidència del Consell per presentar-se a les properes eleccions al Parlament. Per primera vegada a la història es trenca la tradició i el president del Consell  de Cambres no és el president de la Cambra de Barcelona. Mònica Roca i Aparici, vicepresidenta 1a de la Cambra de Barcelona, ha estat nomenada vicepresidenta.

Jaume Fàbrega, ha agraït la confiança rebuda pel conjunt de les cambres catalanes i ha defensat en el seu primer discurs com a president del Consell la necessitat de seguir el full de ruta fixat en l’estratègia 2030/40 adoptada pel Consell a principi del mandat “aquest full de ruta és el que ha d’orientar les estratègies i plans d’actuació de les Cambres, per tal de constituir-se en una eina per ajudar el país a avançar i afrontar els reptes del postCOVID” i s’ha compromès a seguir treballant sense descans per donar suport a les empreses, sobretot les petites i mitjanes i els autònoms i autònomes de Catalunya afectats pels efectes econòmics de la pandèmia tal com es ve fent amb la iniciativa www.aixecaelteunegoci.cat

El nou president ha aprofitat per reclamar al Govern espanyol ajuts directes a les empreses i la implementació de plans de xoc pels sectors més afectats si és necessari via l’augment del seu endeutament.

Fàbrega ha insistit en la necessitat de reforçar les Cambres i la seva interrelació amb el seu entorn teixint noves aliances i complicitats, i l’aprovació de la nova Llei de Cambres que asseguri la seva capacitat operativa per fer front a les funcions públiques de les cambres i la representació, promoció i defensa del teixit econòmic de Catalunya “aconseguir una nova Llei de Cambres que 2 potenciï la capacitat operativa d’aquestes i la seva representativitat és el principal objectiu a curt termini”.

Durant la seva intervenció, la vicepresidenta Mònica Roca i Aparici ha destacat que “la riquesa que genera Catalunya s’ha de distribuir per tot el territori de Catalunya i les cambres aquí hi juguen un paper clau per poder-ho fer”. En el discurs de comiat, Joan Canadell, fins ara president del Consell de Cambres ha destacat el paper de les cambres “la societat civil ha de poder actuar molt més i ho ha de poder fer a través de les cambres”.

La sessió extraordinària del Ple ha estat presidida per Jordi Cabrafiga, secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i titular de l’òrgan tutelar. El vicepresident de la Cambra de Comerç de Valls, Antoni Bastús, ha format part de la mesa que ha facilitat l’elecció del nou president. També ha assistit al Ple del Consell el president de la Cambra de Valls Josep M. Rovira

També et pot interessar