Kellogg inverteix en innovació, digitalització i indústria 4.0 a la seva planta de Valls

La companyia líder mundial en la producció de cereals per l'esmorzar, està compromesa amb la sostenibilitat, el medi ambient i les persones. La planta de producció de Kellogg Company, situada a Valls, és “Smart Factory”.

La planta de Kellogg a Valls produeix cereals per l’esmorzar per a més de 20 països d’Europa i Orient Mitjà i és bàsicament productora, convertint la matèria prima en producte acabat. Per la seva ubicació, Kellogg utilitza arròs produït al Delta de l’Ebre, com a matèria prima, per a l’elaboració dels cereals per l’esmorzar que tant agraden a les famílies, com Choco Krispies, Rice Krispies o Special K. L’actual director de la planta vallenca, Albert Roch, assegura que tenen “contractes amb les cooperatives arrosseres de la zona. Treballem amb més de 60 de pagesos de l’Ebre que participen en Origins, un programa molt important al Delta de suport als agricultors en la producció de l’arròs”. L’objectiu d’Origins és millorar la sostenibilitat dels arrossas des del punt de vista econòmic, social i mediambiental. Els agricultors participen al programa des del 2013 posant en pràctica als seus propis cultius, les estratègies desenvolupades per IRTA (Institut d’investigació i Tecnología Agroalimentària)

L’any 2014 Kellogg inicia a la seva planta de Valls el camí cap a la Smart Industry digitalitzant els seus processos industrials. Actualment la digitalització forma part de l’ADN de Kellogg, amb una visió de millora contínua i transformació constant.

Un dels compromisos de la multinacional és la innovació en el packaging, per reduir el cartró. Recentment s’ha reduït el tamany dels paquets de cereals, mantenint la mateixa quantitat d’aliment, per així reduir la empremta de carbó tant a l’ús de materials com al transport.

Inverteixen constantment en capacitació de la gent, en tecnologia i indústria 4.0.  Roch considera clau tenir content i format el personal, per això estan compromesos amb les persones. Destaca que són una empresa ben valorada al Camp de Tarragona, amb treballadors de la zona, amb un bon sou i amb una bona qualitat de vida: “Es una de les empreses on els treballadors estan més satisfets amb el seu lloc de treball”, assegura el directiu.

La fàbrica de Valls es va fundar l’any 1980 i es troba al carrer Licoristes del Polígon Industrial. Llavors es feien 5 milions de quilos de cereals i tenia 20 treballadors. Actualment les xifres han canviat moltíssim. Tenen capacitat per a 80.000 tones anuals i compten amb més de 300 treballadors directes i uns 200 indirectes. Fabriquen 750 mil paquets al dia, el que suposa gairebé 200 milions de paquets de cereals a l’any. La fàbrica de Valls està dividida en 3 àrees de producció diferents, totalment automatitzades. Pel que fa a la logística, l’emmagatzematge i la distribució es gestiona des d’una empresa externa, fora de planta, en una nau situada a pocs metres de la fàbrica.

Compromesos amb la sostenibilitat, l’entorn i el medi ambient

A nivell de sostenibilitat, des de fa molts anys que aposten per la conservació dels recursos naturals. Actualment el 100% de l’energia elèctrica que consumeixen a la planta de Valls i que compren als seus proveïdors és de fonts renovables, compten amb un camp solar i a dia d’avui tota l’energia de l’edifici social i les oficines prové d’aquest camp de plaques solars. També compta amb una gran depuradora pel tractament de les aigües i actualment estan treballant en l’ampliació d’aquest espai per a tenir més capacitat.

Pel que fa als objectius ambientals estan treballant per reduir les emissions de gas natural i arribar a generar emissions zero. Roch també comenta que estan explorant energies com l’hidrogen verd, “que podria ser útil per torrar els nostres cereals”.

El monstre dels cereals i els aperitius salats

Kellogg es la companyia líder de cereals a nivell mundial i la segona major productora de galetes salades i snacks. En l’any 2012 Kellogg va adquirir la marca d’snacks salats Pringles a Procter & Gamble. El negoci mundial d’aperitius es ja similar al negoci dels cereals.

La multinacional alimentària elabora més de 1.000 productes i els comercialitza en més de 180 països. Algunes de les seves marques són All-Bran, Choco Krispies, Extra, Kellogg’s Corn Flakes, Kellogg’s Krave, Special K, Miel Pops, Rice Krispies, Squares, Smacks, Frosties.

Podeu trobar tota la informació referent a la multinacional a la seva pàgina web o enviant un correu electrònic a amparo.lobato@kellogg.com

També et pot interessar