La Cambra de Comerç de Vallls ofereix estratègies a les empreses per retenir el talent a través de l’FP Dual
El tutor és una figura clau per a l’èxit del projecte, ja que és el responsable de la formació de l’aprenent durant la seva estada a l’empresa.
La sala d’actes de la Cambra de Comerç de Valls acollia aquest passat dijous, 14 de desembre, la jornada “Eines per retenir i fidelitzar el talent a l’empresa dels joves d’FP Dual” per tal de posar sobre la taula estratègies perquè les empreses puguin captar talent a través dels alumnes que cursen l’FP Dual i donar resposta així a les necessitats del mercat laboral.
La jornada va deixar palesa, d’una banda, la necessitat de captar i atraure talent jove a les empreses, i de l’altra, la importància de l’FP Dual, una modalitat formativa on els estudiants compaginen la formació al centre formatiu i també a l’empresa. La directora de Revlon Espanya, Gabriel·la Domingo, va donar la benvinguda als assistents posant sobre la taula la manca de personal a les empreses i concretament a la indústria manufacturera: “És un repte que hem de plantejar i treballar plegats les empreses i els instituts perquè tenim una demarcació molt industrial”. Domingo va insistir en l’important que és apostar per aquest model formatiu, ja que millora la inserció laboral dels alumnes que la cursen i permet a les empreses disposar de joves formats en la cultura i processos de l’empresa.
Pere Isus, responsable de recursos humans del Grup Nutrexpa, va centrar la seva ponència en la importància de retenir i atraure el talent dels alumnes a les empreses. Isus va destacar els beneficis que suposa per a l’empresa acollir estudiants d’FP Dual: “el talent aporta a l’empresa creativitat, noves idees i entusiasme, a més de fer “cantera” per futures contractacions i disminuir la càrrega de treball laboral, fomenta la responsabilitat social de l’empresa … és una inversió rendible i un win-win, una bona oportunitat per als joves i per a les empreses, tot són avantatges”.
Isus va aprofitar la seva intervenció per donar a conèixer exemples pràctics i casos d’èxit en la gestió de l’FP Dual. El responsable de recursos humans del Grup Nutrexpa també va fer incís en la figura del tutor, clau per a l’èxit del projecte: “el tutor és el responsable de la formació del jove aprenent durant la seva estada a l’empresa i és la persona que ha de guiar, orientar, capacitar i assignar tasques i projectes importants a l’alumne, per tal que aquest pugui aplicar els seus coneixements teòrics en entorns pràctics”.
Gabriel Santolaria, coordinar de Secot a la Catalunya Sud i Penedès, va manifestar el seu interès i suport en el model d’FP Dual. Santolaria va aprofitar també per explicar què és Secot, una associació sense ànim de lucre, formada per voluntaris sèniors, professionals, directius i empresaris que ofereixen assessorament empresarial i acadèmic, entre d’altres.
Fetes les ponències, es va obrir un interessant debat entre els assistents. Finalment, Juan José Garcia, coordinador d’FP de l’institut Jaume Huguet, va cloure l’acte assegurant que l’FP Dual està donant resultats molt bons i que cada vegada hi ha més empreses de la demarcació que participen en el model de formació professional dual, fent possible que els alumnes puguin compatibilitzar la formació als centres educatius amb la formació en entorns laborals reals.
Descarrega la presentació del Sr. Pere Isus