La Cambra de Comerç de Valls dona suport al projecte Cal·lípolis Next Generation

Es tracta del primer gran projecte de l’etapa post Covid19 a les Comarques de Tarragona que permetrà la recuperació econòmica i social del territori a partir de la coexistència de la indústria, el turisme i el medi natural. La iniciativa suma 11 projectes innovadors, preveu una inversió de 260 MEUR i crearà més de 4.000 llocs de treball.

La Cambra de Comerç de Valls dona suport al projecte “Cal·lípolis Next Generation”, un projecte que té com a objectiu la recuperació econòmica i social postcovid-19 i el desenvolupament sostenible del territori

La proposta, liderada per l’Ajuntament de Vila-seca, el Port de Tarragona i Repsol, pretén convertir un extens espai, a cavall entre la Pineda i el Port, en un nou motor econòmic de tipus industrial logístic-intermodal, turístic i paisatgístic. De forma conjunta, les tres entitats presenten un total d’11 projectes innovadors per un valor de 260 milions d’euros i opta a recursos provinents dels fons europeus Next Generation EU.

En un acte a Vila-seca, el passat dilluns 22 de març, el macroprojecte va rebre el suport d’administracions públiques, sector turístic i teixit empresarial. Generalitat, Estat, Universitat Rovira i Virgili i Diputació de Tarragona avalen la iniciativa, que preveu crear més de 4.000 llocs de treball per tal d’ampliar la zona d’activitats logístiques del Port de Tarragona, millorar la competitivitat de la indústria petroquímica i promoure accions relacionades amb el medi ambient.

Es tracta d’un projecte emblemàtic que canviarà la fisonomia del territori i suposarà el camí de la recuperació econòmica al Camp de Tarragona, per la potència inversora de la iniciativa i el compromís dels actors implicats i les entitats que li fan costat.

També et pot interessar