La Cambra de Comerç de Valls ha atès fins a 90 empreses de l’Alt Camp en el marc del projecte Aixeca el teu negoci

Amb un pressupost de 10 milions d’euros, les Cambres Catalanes van posar en marxa aquest projecte per ajudar a PIMES i autònoms/-es en situació precària per la pandèmia. En conjunt s’han atès més de 9.000 empreses, de novembre a abril. Més del 50% de les sol·licituds estan relacionades amb finançament de digitalització.

La Cambra de Comerç de Valls ha atès unes 90 empreses de l’Alt Camp en el marc del projecte Aixeca, Activa i Accelera el teu negoci. La Cambra en fa un balanç positiu i n’està més que satisfeta.

La campanya Aixeca, Activa i Accelera el teu negoci és un projecte conjunt, de les 13 Cambres Catalanes, que ha comptat amb un pressupost de més de 10 milions d’euros i que ha atès a més de 9.000 pimes i autònoms/es de Catalunya. Una gran campanya, que va començar el novembre del 2020 i va cloure a l’abril del 2021, amb l’objectiu d’ajudar empreses en situació de precarietat provocada pels efectes de la crisi sanitària i per evitar la pèrdua de teixit empresarial al territori. Durant aquests mesos s’ha posat a disposició de pimes i autònoms/es més de 45 serveis gratuïts, pensats amb una visió de 360 graus i a mida de les empreses que passen per una situació complicada, atesa la situació excepcional provocada per la pandèmia.

Durant aquest període, una pàgina web comuna ha agrupat els serveis de cada corporació organitzats en 8 àrees temàtiques: Finançament, Emprèn, Reinventa’t, Networking, Nous Mercats, Mediació, Nous Canals i Cessament d’Activitat. Més del 50% de les sol·licituds ateses han estat relacionades amb serveis de digitalització i assessorament per accedir a finançament.

Un 67% dels participants en una enquesta de satisfacció ha afirmat que els serveis prestats s’han adequat a les seves necessitats, i un 62% ha valorat positivament el servei prestat per les Cambres, uns resultats que confirmen l’èxit de la iniciativa. D’altra banda, els serveis relacionats amb formació, internacionalització, emprenedoria i digitalització han estat els més ben valorats.

Més d’11.000 peticions des de març

Des de l’esclat de la crisi, les Cambres han mobilitzat recursos per fer costat a les pimes i els autònoms/-es. La primera gran iniciativa en aquest sentit va ser el projecte Que Cap Empresa Tanqui, posada en marxa el març de 2020 i precursor d’Aixeca, Activa i Accelera el teu negoci, que va assessorar més de 2.000 empreses per accedir a ajuts públics, crèdits i reorientació de l’activitat. No obstant això, la progressiva expansió de virus, i amb ella l’impacte econòmic sobre el teixit empresarial, va generar la necessitat de crear un pla més ambiciós amb serveis que responguessin a necessitats específiques com l’accés a finançament i bases de dades, la creació de pàgines web, serveis de digitalització o renegociar el preu dels lloguers de locals comercials.

Així va ser com les 13 Cambres catalanes per primer cop van unir esforços per impulsar el projecte Aixeca, Activa i Accelera el teu negoci, que ha ajudat empresaris i empresàries de fins a 69 sectors diferents, que pràcticament abasten el 95% de tots els sectors de l’economia. Sumant els resultats dels projectes Que Cap Empresa Tanqui i Aixeca, Activa i Accelera el teu negoci, s’han atès més d’11.000 peticions de pimes i autònoms/es d’arreu de Catalunya.

També et pot interessar