La Cambra de Comerç de Valls impulsa la Jornada Gastronòmica del calçot i la seva cuina

La jornada tindrà lloc el dissabte 20 de novembre al Pati i comptarà amb la participació de l’Associació de Restauradors de Valls i també de la DO Tarragona. Quim Masferrer serà proclamat com a Amic de l’Autèntica Calçotada en un acte que servirà per obrir oficialment la temporada 2021-2022 de calçotades.

La Jornada Gastronòmica del Calçot del proper dissabte 20 de novembre obrirà oficialment la temporada de calçotades de Valls. L’acte reunirà a xefs de prestigi, restauradors locals i cellers en un esdeveniment que tindrà com a gran protagonista la cuina del calçot. L’Ajuntament, la Denominació d’Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola, l’Associació de Restauradors i la Cambra de Comerç de Valls són els responsables de la festa que servirà també per atorgar el títol d’Amic de l’Autèntica Calçotada a l’actor Quim Masferrer que a més obrirà temporada amb l’arrencada simbòlica del primer calçot.

El Pati serà la plaça central de la jornada que començarà a les 11.50h precisament amb  la proclamació de Quim Masferrer com a Amic de l’Autèntica Calçotada en un acte que servirà per obrir oficialment la temporada 2021-2022 de calçotades. Masferrer també serà el responsable d’arrencar, a les 10 del matí, simbòlicament el primer calçot de la temporada en un camp d’un dels agricultors de la IGP Calçot de Valls, entitat que vetlla per la qualitat d’aquest típic i singular producte vallenc.

A partir de les 12h s’iniciarà el showcooking de la mà de tres xefs, Óscar Manresa, del restaurant Catalina (Gavà, Barcelona), Joel Castanyé, del restaurant La Boscana (Bellvís, Lleida), i del vallenc Andreu Guasch, de La Licorera Vallenca (Valls) que oferiran el que serà tota una demostració de cuina en directe amb receptes a base de calçots.

Per altra banda, el Pati acollirà un estand de l’Associació de Restauradors de Valls que oferiran unes croquetes de calçot realitzades per ells mateixos seguint la recepta de Nando Jubany. També hi haurà un altre estand de la DO Tarragona on es podran degustar els vins que maridaran els àpats del showcooking.

La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls. Memorial Àngel Solé esdevé un espai dedicat al desaparegut xef vallenc. D’aquesta manera es vol retre un homenatge a una persona que va impulsar la restauració vallenca.

VIDEO PROMOCIONAL

CARTELL

 

PROGRAMA 8a JORNADA GASTRONÒMICA DEL CALÇOT DE VALLS

Dissabte, 20 de novembre de 2021

10.00 h.

Arrencada del primer calçot de la temporada.

En un camp d’un productor de la IGP Calçot de Valls, a pocs Km del centre de la ciutat. Acte reservat a mitjans de comunicació.

11.45 h. El Pati.

Nomenament Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls.

Quim  Masferrer serà nomenat Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls.

12.00 h. El Pati.

Showcooking amb el xef Óscar Manresa del restaurant Catalina (Gavà, Barcelona).

12.30 h. El Pati.

Showcooking amb el xef Joel Castanyé, restaurant La Boscana (Bellvís, Lleida).

13.00 h. El Pati.

Showcooking amb el xef Andreu Guasch, de La Licorera Vallenca (Valls).

Els tres showcookings oferiran noves creacions culinàries amb maridatge amb vins de la DO Tarragona.

 

També et pot interessar