La Cambra de Comerç de Valls mostra els avantatges d’implantar la metodologia Lean Management a les empreses.

La sessió va servir per desglossar el procés exportador en les seves principals parts i es van donar consells pràctics per augmentar la competitivitat empresarial. La pròxima conferència, que s’emmarca dins el cicle “Cambra Valls 1.11” serà dimarts 4 d’octubre. Parlarem del transport ferroviari de mercaderies i del transport intermodal a Catalunya amb dos ponents de prestigi.

La Cambra de Comerç de Valls acollia dimarts 20 de setembre la jornada “Lean Management per exportar millor”. Una quarantena d’assistents van poder conèixer de primera mà els beneficis de la nova metodologia, el Lean Management, un mètode innovador que busca optimitzar els processos de gestió de l’empresa, utilitzant menys recursos, de manera que qualsevol procés esdevingui més eficient.

El president de la Cambra de comerç de Valls, Josep M. Rovira, va presidir i obrir la jornada. Tot seguit, la Consultora Sènior de l’oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització a ACCIÓ de la Generalitat, Alba Lara, va presentar les eines i serveis claus per a definir l’estratègia d’internacionalització, per tal que les empreses puguin fer front a les barreres i créixer arreu.

La sessió es va dividir en tres blocs. Una part on es va parlar dels principals àmbits del procés exportador: com són la negociació amb clients potencials, el transport, els procediments duaners i reguladors, la fiscalitat, la contractació internacional i els mitjans de pagament. Una segona part on s’han donat consells pràctics per augmentar la competitivitat empresarial. I finalment, Lara va presentar el portal “Catalonia Trade Portal”, una eina de capçalera de qualsevol empresa que vulgui fer negoci internacional. Aquest portal és el punt de referència on es pot trobar informació sobre barreres aranzelàries, els principals països importadors o calcular-hi els costos d’exportació, entre d’altres.

En finalitzar la jornada el responsable de Comerç Exterior de la Cambra de Comerç de Valls, Sergi Mestres, va presentar els serveis camerals per a l’exportació: missions inverses i directes, registre de marques i patents, assessoria tècnica i jurídica, registra a la FDA, xarxa Enterprise Europe Network, entre d’altres.

La pròxima conferència, que s’emmarca dins el cicle “Cambra Valls 1.11” serà dimarts 4 d’octubre. Parlarem del transport ferroviari de mercaderies i del transport intermodal a Catalunya amb dos ponents de prestigi: el CEO de Captrain España, Miquel Llevat, i el cap de planejament i intermodalitat de CIMALSA, Simó Batlle.

Documents adjunts:

Presentació Lean Management Alba Lara

 

També et pot interessar