La Cambra de Comerç i Indústria de Valls dóna suport a la Vall de l’Hidrogen Verd de Catalunya

Una iniciativa estratègica de país que pretén afavorir la transició energètica cap a la descarbonització. Més d’un centenar d’empreses i organitzacions adherides assisteixen a la presentació oficial a Tarragona

La Vall de l’Hidrogen de Catalunya es presentava divendres 14 de maig de manera oficial al Palau Firal i de Congressos de Tarragona davant les autoritats i les més de cent empreses i organitzacions que en formen part. L’acte va servir per refermar el compromís de tots els agents per impulsar la societat i l’economia de l’hidrogen renovable en temps d’emergència climàtica.

La Cambra de Comerç i Indústria de Valls, juntament amb les Cambres de Tarragona, Reus i Tortosa, van assistir a l’acte per tal de recolzar el projecte de la Vall de l’Hidrogen, una iniciativa estratègica de país que ja fa mesos que treballa per consolidar un ecosistema integrat al voltant de la cadena de valor de l’hidrogen, un vector energètic vital per assolir l’objectiu de la neutralitat climàtica, en paral·lel a l’augment de la competitivitat empresarial i la millora del benestar de les persones, sobretot en el context de la pandèmia de covid-19.

Enagás i Repsol assumeixen el lideratge empresarial d’una iniciativa que, coordinada per la Universitat Rovira i Virgili (URV), esperen que converteixi el territori en un referent industrial per a tot Europa.

El vicepresident del Govern de Catalunya i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, va presidir l’acte. Va destacar que la Vall de l’Hidrogen “és un exemple paradigmàtic dels projectes transformadors que necessita el país i una gran oportunitat per canviar el model de consum energètic”, mentre que els presidents de Repsol, Antonio Brufau, i d’Enagás, Antonio Llardén, en van assumir el lideratge empresarial com un repte i un compromís davant la societat.

 

Podeu consultar el Dossier AQUÍ

També et pot interessar