La Cambra de Valls acull una taula de debat amb responsables de recursos humans de les principals empreses de la demarcació

La reunió ha representat una oportunitat excel·lent per valorar i intercanviar coneixements sobre els reptes i les problemàtiques que tenen les empreses amb relació a la captació i retenció de talent i la manca de personal disponible per a contractar. El complex panorama al qual s'enfronten les empreses del nostre entorn en aquests moments representa un desafiament significatiu per a la competitivitat i el creixement empresarial.

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls ha acollit avui dijous una trobada de vint i cinc responsables de Recursos Humans de les principals empreses de la demarcació els quals han elaborat un document consensuat i amb les aportacions de totes les persones participants sobre els reptes i les problemàtiques que tenen les empreses en relació amb la captació i retenció de talent i la manca de personal disponible per a contractar. Amb aquesta reunió es vol definir una estratègia conjunta per a fer front a aquests reptes i poder traslladar les demandes detectades a les administracions competents.

El president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M. Rovira, ha donat la benvinguda als assistents i ha presentat els projectes desenvolupats per la Cambra de Valls relacionats amb la formació, l’FP Dual, certificació Cambridge, i implantació de nou estudis. El vicepresident de la Cambra, Jordi Andreu, ha realitzat una breu descripció de la situació actual que comparteixen les empreses del nostre entorn pel que fa a la necessitat de trobar personal qualificat i de captació de talent.     

Tot seguit, Yuuki Sato, tècnica de l’àrea d’empreses de la Cambra, ha moderat el torn d’intervencions dels assistents els quals han pogut exposar les problemàtiques actuals que pateix cada empresa referent al tema. El debat també ha servit per parlar dels reptes als quals s’enfronta tota empresa en l’àmbit de la gestió del talent, i finalment s’ha fet incís en les bones pràctiques desenvolupades entorn la gestió del talent.

La trobada ha posat de manifest que la falta de personal és una problemàtica transversal, que afecta personal qualificat, però també personal no qualificat. Aquesta necessita que pateixen les empreses provoca que per cobrir les seves demandes contractin personal d’altres empreses, fet que causa un increment en els costos salarials.

La reunió també ha posat sobre la taula el complex panorama al qual s’enfronten les empreses del nostre entorn en aquests moments. S’ha destacat la problemàtica de l’escassetat de personal i les dificultats per a atreure i retenir talent, la qual cosa representa un desafiament significatiu per a la competitivitat i el creixement empresarial. A més, els assistents han destacat la importància d’entendre i abordar de manera proactiva els desafiaments en la gestió de talent, així com la necessitat d’aprofitar les iniciatives disponibles i adoptar bones pràctiques per a garantir l’èxit a llarg termini de les empreses en un entorn empresarial cada vegada més competitiu.

El secretari i director de la Cambra de Comerç de Valls, Carles Solé, ha clausurat la trobada que ha comptat amb la participació d’importants empreses de l’Àrea de Valls com Ikea, Europastry, Essity Spain, Grup Andreu Manteniment Industrial, Revlon, FM Logistics Ibérica, EMDEP 2, Taller El Triangle, Motlles i Motrius Fisas Navarro, Salses Fruits, GrupMicros Etiquetes, AltCam Valls Automotive, Goma Camps, Transports Titu, Futura Systems, Fèlix Hotel Valls, Canteras La Ponderosa i Revlon.

Projectes desenvolupats per la Cambra de Valls

 • Impuls de nous cicles formatius per fer front a aquest repte:
 • CFGS Logística i Transport
 • CFGM Excavacions i Sondatges i maquinària minera
 • CFGM Indústria Alimentària: hem presentat petició a l’IES Jaume Huguet de Valls amb cartes de suport de diferents empreses de la demarcació.
 • Formació per a persones treballadores i desocupades , reciclatge
 • Màrqueting Digital
 • Lean Management a la indústria manufacturera
 • Comerç Exterior
 • Logística
 • Servei de verificació, certificació i auditoria del nivell d’anglès en col·laboració amb Cambridge
 • Processos de selecció
 • Auditoria de l’aprenentatge/inversions en formació idiomes
 • Certificació nivell anglès a les empreses reconegut
 • Opció de formacions específiques i anàlisi diagnòstic empresa
 • Fira d’Ocupació (maig 2024)
 • Realització d’accions de formació per a persones joves/desocupades
 • Programa PICE

També et pot interessar