La Cambra de Valls celebra el desbloqueig de les relacions bancàries amb Algèria

El departament de comerç exterior de la Cambra està a disposició d’aquelles empreses que mantinguin operacions comercials amb el mercat algerià per a l’assessorament i el suport que puguin necessitar respecte a aquest afer.

Després de 50 dies de l’esclat de la crisi diplomàtica entre Espanya i Algèria i a pocs dies d’haver confirmat la suspensió de les relacions comercials entre ambdós països, el govern algerià ha fet un pas endavant i ha desbloquejat les operacions bancàries amb Espanya.

La APBEF (Associació Professional de la Banca i de les Entitats Financeres) d’Algèria va publicar el passat dijous 28 de juliol una nova ordre que anul·la les dues anteriors, on es decretava la suspensió de la domiciliació bancària de les operacions de comerç exterior de productes i serveis des de i fins a Espanya a partir del 9 de juny. Aquesta suspensió implicava, a la pràctica, la impossibilitat d’exportar a Algèria.

Les discretes actuacions diplomàtiques i les pressions dels sectors empresarials i econòmics, entre elles les realitzades per les Cambres de Comerç catalanes, han causat efecte i, per ara, es restableixen les relacions comercials entre Espanya i Algèria amb aparent normalitat.

Cal destacar que, d’ençà l’esclat del conflicte amb Algèria, les Cambres Catalanes han insistit en la importància de potenciar línies de diàleg per contribuir a solucionar el bloqueig comercial, continuant amb el contacte iniciat per les mateixes corporacions amb el CREA (Consejo para la renovación econòmica de Argelia).

Des de la Cambra de Valls se celebra la notícia ja que ara les empreses podran reprendre accions d’importació i exportació amb Argèlia.

El departament de comerç exterior de la Cambra està a disposició d’aquelles empreses que mantinguin operacions comercials amb el mercat algerià per a l’assessorament i el suport que puguin necessitar respecte a aquest afer. Podeu posar-vos en contacte enviant un correu electrònic a internacional@cambravalls.com o trucant al 977 600 909.

També et pot interessar