La Cambra de Valls es consolida com un agent clau en el procés de digitalització de les Pimes i autònoms de Valls i l’Alt Camp

168 empreses s’han beneficiat dels ajuts del programa Kit Digital. La Cambra ha canalitzat fins a 463.663 euros durant l’any 2024 i des del seu inici 715.726,00 euros. Durant l’any 2024 l’oficina Acelerapime de la Cambra de Comerç de valls ha assessorat 152 empreses i s’han realitzat 15 jornades de sensibilització i promoció de la digitalització.

La Cambra de Comerç de Valls ha ajudat i assessorat a pimes i autònoms de la comarca en el seu procés de transició cap a la  transformació digital gràcies al programa Kit Digital. La Cambra de Valls ha canalitzant fins a 463.663 euros durant l’any 2024 i des del seu inici 715.726 euros. A més, també s’ha assessorat i donat suport a agents digitalitzadors per tramitar les ajudes.

Amb la intermediació de la Cámara de España, la Cambra vallenca ha pogut gestionar els ajuts per les empreses del territori i els ha fet arribar a totes les interessades. En total s’han gestionat 321 acords des de l’inici del programa, i 238 durant l’anualitat 2023. En total se n’han beneficiat 168 empreses. Actualment, ja s’ha validat la justificació de més de 245 expedients.

El Kit digital és un programa d’ajuts del govern espanyol, gestionat per Red.es i finançat per la Unió Europea a través dels fons “Next Generation EU” inclòs dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per impulsar les competències digitals de les empreses. Està dotat amb un pressupost de 3.067 milions d’euros i té l’objectiu de digitalitzar pimes i autònoms de tots els sectors productius a tot el territori nacional.

A més d’aquest programa, la Cambra ha gestionat d’altres Fons Europeus que han repercutit directament amb les empreses de la demarcació. De cara a la següent anualitat es continuarà tramitant. A més de la gestió també s’ha ofert assessorament a empreses per demanar-lo.

Oficina Acelerapime Cambra Valls

Durant l’any 2024 l’oficina Acelerapime de la Cambra de Comerç de valls ha assessorat 152 empreses i s’han realitzat 15 jornades de sensibilització i promoció de la digitalització. Els principals temes que s’han assessorat han estat referents al màrqueting digital, xarxes socials, implantacions de CRM i ERP i Ciberseguretat.

De cara al 2024 – 2025 continua activa l’Oficina acelerapime de la Cambra a disposició de les empreses de la demarcació.

 

Ajuts directes a la inversió a la digitalització

Des de la Cambra de Valls també s’han gestionat els fons estructurals europeus del programa de suport a la digitalització de les empreses. A través del programa TIC Cámaras i Indústria 4.0 s’han donat ajudes a fons perdut per a inversions en digitalització. Se n’han beneficiat tres empreses de la comarca, amb més de 15.000 euros, en total. Una de les empreses beneficiàries ha estat l’empresa familiar Buqs Fusta, especialitzada en la producció, fabricació i distribució de tota mena de productes relacionats amb la fusta, que ha aconseguit una subvenció de 10.000 euros per automatitzar els seus processos industrials. La Cambra de Valls ha estat clau per agilitzar els tràmits i que l’empresa vallenca obtingués aquesta subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. Marcel·lí Morera, cap d’administració de Buqs Fusta, assegura que la Cambra ha fet una feina i gestió excel·lent per tal de poder beneficiar-se de l’ajut i recomana l’experiència a qualsevol empresa que vulgui avançar cap al futur i aprofitar els ajuts dels Fons Europeus.

Queda palesa doncs l’aposta de la Cambra a favor de la digitalització de les empreses per fer-les més competitives. L’ens compta amb un teixit de col·laboradors externs que permeten oferir un servei integral en l’àmbit de la digitalització. La Cambra de Valls col·labora amb la  Cámara de España i les seves cambres territorials.

També et pot interessar