La Cambra de Valls i l’Associació de Promotors de Catalunya es reuneixen per analitzar la situació immobiliària a Valls i l’Alt Camp

La jornada va posar de manifest la necessitat de construir nous habitatges a Valls i es va parlar de l’evolució que es pot esperar per als pròxims anys, els reptes del model i les tendències del Camp com a àrea metropolitana. Els assistents van insistir en la necessitat de crear un pla d’habitatge consensuat i en col·laboració publicoprivada. Per altra part, van destacar que l’àrea de la Cambra de Valls presenta oportunitats de futur per atraure inversions i nous habitatges.

La Cambra de Comerç de Valls acollia dilluns 17 de juny una jornada d’anàlisi de la situació immobiliària a Valls i l’Alt Camp, una visió global de l’habitatge i altres usos: comercial, oficines, industrial, logístic i turístic, posant a debat l’actualitat i les tendències a llarg termini.

La jornada, que va aplegar 25 persones de la demarcació vinculades al sector immobiliari i de la construcció d’habitatge, va posar de manifest la situació actual del sector i va analitzar els motius pel qual no es construeix nou habitatge a l’Alt Camp. També es va posar sobre la taula la necessitat de crear nous habitatges a Valls i es va destacar els molts anys que fa que no es construeixen pisos a la ciutat ni a la comarca.

El president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M. Rovira, va donar la benvinguda als assistents i va posar de manifest la necessitat de construir habitatge nou tenint en compte les previsions de noves inversions industrials al territori que demandaran més mà d’obra i com a conseqüència llocs per viure i allotjar aquestes persones. “En un context com l’actual, on ens trobem davant el repte de la captació i retenció de talent, la disponibilitat d’habitatge és un aspecte que condiciona aquest fet”, va dir.

A continuació, el president a Tarragona de l’APCE, Daniel Roig, va analitzar les dificultats econòmiques i burocràtiques amb les quals es troben els promotors d’habitatge.

Roig ha manifestat que “la comarca de l’Alt Camp és un territori complex, divers i canviant, amb realitats socioeconòmiques i demogràfiques molt diferents que afecten l’activitat immobiliària. Com en altres territoris, la mancança d’habitatge assequible genera tensions en els preus, i els canvis legislatius no estan donant els resultats esperats, ni en venda, ni per llogar, ni en disponibilitat. Per això és important tenir una àmplia visió de la situació prèviament a realitzar qualsevol iniciativa immobiliària, amb especial atenció a Valls i a l’Alt Camp, en tots els seus vessants: residencial, comercial, oficines, industrial, logístic i turístic”. Roig també va fer incís en la necessitat d’analitzar quins són els canvis més rellevants que s’han produït durant la darrera dècada, quines conseqüències han tingut en el sector promotor i com s’hi han adaptat els diversos intervinents: les empreses immobiliàries, l’administració pública, les entitats financeres, el teixit productiu, els inversors i els usuaris. Finalment, el president a Tarragona de l’APCE va assenyalar l’evolució que es pot esperar per als pròxims anys, els reptes del model i les tendències del Camp com a àrea metropolitana.

En acabar la ponència es va obrir un espai de debat on els assistents van destacar la manca de nous habitatges i noves promocions a la demarcació, i és que fa anys que a Valls no es construeix. Entre tots els presents també es van analitzar els possibles motius pels quals ens trobem davant d’aquesta situació a la ciutat, i es va acordar treballar conjuntament per traslladar-ho a les administracions competents i revertir la situació.

El debat també va servir per exposar que la demarcació és una zona d’oportunitats amb l’estació del TAV, Aeroport de Reus, túnel de l’A-27 i la situació geoestratègica. A més a més, tots van coincidir en el fet que hi ha una finestra en l’habitatge de segona mà i cal aprofitar-ho.

Finalment, els participants van insistir en la necessitat de crear un pla d’habitatge consensuat i en col·laboració publicoprivada. Per altra part, van destacar que l’àrea de la Cambra de Valls presenta oportunitats de futur per atraure inversions i nous habitatges. Cal dir que algunes de les empreses del sector, ja comencen a apostar per la nostra zona.

També et pot interessar