La Cambra fa balanç del 2022 amb la premsa

Enguany l'ens cameral ha posat en marxa l'Escola de Logística Cambra Valls i l'Oficina Accelera pime. Des de la Cambra s’anima a totes les empreses a demanar els ajuts per la digitalització, sobretot el programa Kit Digital. S’ofereix suport en tot el tràmit de sol·licitud i gestió. La Cambra és tot un referent en el comerç exterior i la internacionalització de les empreses de la demarcació. La formació i el talent són pilars bàsics per a la millora de la competitivitat de les empreses. De cara al 2023 es comptarà amb dos nous serveis: el Programa TICCámaras, el Programa Indústria 4.0 i el programa FPO Dual.

El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, Josep M. Rovira, i el seu gerent, Carles Solé, han fet balanç de les accions i activitats impulsades per la Cambra durant el 2022 en el marc de l’esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació. Des de l’ens cameral s’ha fet incís en:

Internacionalització i comerç exterior

La Cambra de Valls és tot un referent en el comerç exterior i la internacionalització de les empreses de la demarcació, convertint-se en un aliat imprescindible per aquestes. Oferim acompanyament en consultoria, tràmits i obertura de nous mercats.

Escola de Logística Cambra Valls

Aquest 2022 hem donat un impuls a l’escola de Logística de la Cambra de Valls, una iniciativa innovadora que vol posar a l’abast de les empreses del territori, eines i coneixements d’última generació en logística i Supply Chain, amb la finalitat d’ajudar a incrementar la seva competitivitat potenciant el talent dels seus professionals. L’Escola compta amb la participació de les principals empreses del sector, els operadors logístics del territori i la Generalitat.

A la Cambra també acollim el Logistic ICILLab Valls, un espai innovador on es pot entendre la cadena de subministrament mitjançant la simulació i la gamificació. L’objectiu principal és oferir una visió transversal de la supply chain a partir de la metodologia learning by doing. ICIL-Lab és: coneixement a través de gamificació; simulació end to end; partners especialitzats; logística real del mercat laboral; competències digitals; experiències reals; casos d’èxit; treball a través del metavers. En aquest àmbit s’han organitzat jornades, conferències i tallers impartits per professionals de referència.

La formació i el talent

La formació i el talent són pilars bàsics per a la millora de la competitivitat de les empreses. És per això que s’han realitzat, al llarg del 2022, formacions per a millorar el perfil professional del personal directiu i els treballadors de les empreses. En l’àmbit educatiu, des de la Cambra s’ha impulsat la creació d’un CFGS en logística i transport i un CFGM en excavacions i sondatges a l’I.E.S. Jaume Huguet. També mereix una atenció especial el programa PICE que s’ha desenvolupat, per millorar l’ocupabilitat de les persones joves en relació amb les necessitats de les empreses.

La digitalització

La Cambra de Valls aposta fermament per la digitalització de les empreses i la indústria 4.0. Enguany hem posat en marxa l’Oficina Accelera pime de la Cambra, amb l’objectiu d’impulsar i assessorar a les empreses en la transformació digital. Hem dut a terme més de 70 assessoraments i hem organitzat jornades i tallers de sensibilització i informació. 

Assessorament i acompanyament a les empreses

Hem acompanyat i assessorat a més de 120 empreses en diferents programes d’ajuts i subvencions. Pel que fa al programa kit digital s’han tramitat fins a 74 expedients. En l’àmbit del turisme, s’han gestionat gairebé 700 bons de turisme.

Empreses i territori

Hem enfortit les relacions amb les empreses associades a la Cambra i de cara al 2023 continuarem incrementant la relació amb elles.

Promoció i defensa dels interessos de les empreses, les persones i el territori

S’ha treballat per incentivar projectes d’interès per la demarcació. També s’han organitzat actes i esdeveniments de promoció de l’àrea de la Cambra de Valls i s’ha donat suport en la secretaria tècnica de l’Associació d’Empresaris del Polígon Industrial de Valls (ASSEM Valls). Pel que fa a fires, s’ha participat en actes i esdeveniments a escala internacional.

Balanç activitat 2022 Cambra valls

També et pot interessar