La Cambra reclama que l’acord pel traspàs de rodalies inclogui Valls i la línia ferroviària R13

Una de les prioritats de la Cambra de Valls és la connexió ferroviària de Valls i l’Alt Camp amb Barcelona, per l’R13, que fins al moment és precària i amb falta de freqüències. El traspàs ha d’anar acompanyat d’inversions al territori que permetin que la nostra demarcació estigui ben connectada amb Barcelona i l’Àrea Metropolitana.

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls demana que en l’acord anunciat sobre el traspàs de rodalies des de l’Estat a la Generalitat s’hi inclogui també Valls, l’Alt Camp i la línia R13, entre Lleida i Barcelona Estació de França, operada actualment per Renfe. Aquesta línia hauria de passar a formar part de rodalies de la Generalitat de Catalunya, en els seus Serveis Regionals.

Actualment, la connexió ferroviària entre l’Alt Camp i Barcelona és precària i amb falta de freqüència. El president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M. Rovira demana una optimització de la freqüència ferroviària a l’estat per tal que la línia R13 entri a formar part de rodalies i unes freqüències de trens més dignes que les actuals. “És un tema amb una solució fàcil i gens costosa que només cal voluntat política per solucionar-ho. Tant de bo aquest pacte hi posi remei”, diu Rovira. Si els trens que paren a l’estació de Sant Vicenç, en lloc d’estar aturats esperant l’hora de sortida, anessin fins a Valls i tornessin, les freqüències dels trens s’incrementarien notablement i seria molt beneficiós per l’àrea de Valls i l’Alt Camp.

El fet que l’acord anunciat no inclogui la incorporació de l’R13 a rodalies, suposa una discriminació al territori que no forma part de l’Àrea Metropolitana. Catalunya és més que l’entorn de rodalies. Aquest fet és una demostració més del dèficit d’infraestructures que tenim a la demarcació de la Cambra de Valls.

Des de la Cambra, amb una visió més global de país, també reclamem que la gestió de rodalies fa temps que representa un greuge comparatiu pèl nostre teixit empresarial i social i ens fa perdre competitivitat a causa de les avaries i retards que pateixen les persones treballadores.

Esperem que amb el traspàs vinguin les inversions que fa temps que reclamem i que ajudin a millorar la competitivitat de les nostres empreses. Aquest traspàs ha d’anar acompanyat d’inversions al territori que permetin que la nostra demarcació estigui ben connectada amb Barcelona i l’Àrea Metropolitana.

Amb això, celebrem tots aquells pactes que aportin una millora a les infraestructures del país, però per nosaltres, un bon acord pel traspàs de rodalies, ha d’incloure Valls i l’Alt Camp.

També et pot interessar