La Comissió d’Ordenació del Territori proposarà a les cambres catalanes l’adhesió al manifest en defensa del delta de l’Ebre

La Comissió d’Ordenació de Territori del Consell General de Cambres de Catalunya s’ha reunit aquest matí a Deltebre i ha acordat donar suport per unanimitat a la iniciativa de la Taula de Consens pel Delta.

El Delta de l’Ebre necessita solucions urgents. Una realitat que s’agreuja cada cop més i que cal que sigui prioritzada per l’Administració. Les cambres catalanes així ho manifesten i per això, la Comissió d’Ordenació del Territori del Consell General de Catalunya ha decidit, per unanimitat, proposar a les cambres catalanes donar suport al manifest en defensa del delta de l’Ebre.

Així, mitjançant aquest manifest, les cambres catalanes reclamen a les autoritats competents, nacionals i internacionals:

  • Reconèixer el delta de l’Ebre com un dels espais europeus més amenaçats per l’emergència climàtica, que afecta tant als seus sistemes naturals com al sistema socioeconòmic deltaic, la protecció del qual requereix mesures urgents a curt, mitjà i llarg termini.
  • Desenvolupar un Pla de Protecció del Delta de l’Ebre, prenent com a orientació estratègica les mesures recollides al document “La problemàtica del delta de l’Ebre enfront de la regressió i la inundació. Propostes d’actuacions consensuades des del territori”, de la Taula de Consens pel Delta.
  • Mobilitzar els recursos necessaris per portar a terme aquest Pla i, així, protegir el delta de l’Ebre enfront dels desafiaments presents i futurs de l’emergència climàtica.

Suport de les cambres catalanes a la Taula de Consens pel Delta

Després de la reunió, Lluís Soler, alcalde de Deltebre, i Joan Castor, alcalde de Sant Jaume d’Enveja, així com diferents autoritats locals deltebrenques han rebut els membres de la Comissió d’Ordenació del Territori de les cambres catalanes a la Platja de la Marquesa, on han fet un recorregut en el que han pogut comprovar in situ la urgència d’actuació que requereix el delta de l’Ebre.

Tot seguit, la Comissió d’Ordenació del Territori s’ha reunit amb alcaldes i membres de la Taula de Consens pel Delta, en la qual han mostrat el seu suport a la iniciativa, que té com a finalitat la salvaguarda del Delta de l’Ebre, sotmès a una continuada desaparició física. Rafa Sánchez, enginyer i portaveu tècnic de la Taula de Consens pel Delta, ha fet una presentació tècnica sobre el projecte del Pla Delta de l’Ebre.

Document adjunt

Nota de Premsa oficial Consell de Cambres

També et pot interessar