La Fundació Ginac i la cambra es plantegen buscar recursos compartits per formar i integrar al mercat laboral persones en risc d’exclusió social

• La Fundació busca la col·laboració i dona suport a les empreses i administracions que vulguin participar en l’itinerari d’inserció laboral de les persones amb discapacitat. La Fundació Ginac, juntament amb la Fundació Onada i la Fundació Santa Teresa formen FUNDALIS.

La Cambra de Comerç de Valls i la Fundació Ginac, entitat d’iniciativa social sense ànim de lucre, sumen sinergies a favor de la integració social i laboral de les persones amb discapacitat o trastorn mental de la comarca. Ambdues institucions consideren clau formar, orientar i afavorir la integració laboral de les persones amb dificultats especials.

Amb seu al Polígon Industrial de Valls, la Fundació Ginac atén més de 600 persones i compta amb una plantilla de 200 treballadors i treballadores, dues terceres parts de les quals són persones treballadores amb discapacitat. El Centre Especial de Treball de la Fundació duu a terme treballs per a una quarantena d’empreses i administracions, amb serveis de jardineria, neteja i manteniment d’espais, serveis ambientals, manteniment d’àrees infantils i serveis industrials amb tota mena de tasques relacionades amb la logística, l’etiquetatge, la preparació de promocions o l’encaixat de producte.

La Fundació busca la col·laboració i dona suport a les empreses i administracions que vulguin participar en l’itinerari d’inserció laboral de les persones amb discapacitat o trastorn mental i facilita l’acompliment de la Llei General de Discapacitat, que obliga les empreses a integrar al 2% de la seva plantilla a persones amb certificat de discapacitat, la contractació de serveis a un Centre Especial de Treball, o la donació econòmica a una fundació d’inserció laboral. Actualment, treballen amb empreses importants del Polígon Industrial de Valls com Kellogg’s, Fluvitex o Griffith Foods.

La Fundació Ginac, juntament amb la Fundació Onada i la Fundació Santa Teresa, formen FUNDALIS, un grup d’entitats independents que actuen conjuntament per millorar la seva gestió i l’impacte social a les comarques del Tarragonès, el Baix Penedès i l’Alt Camp, al costat de les Administracions i les empreses, oferint tot un seguit de serveis a les persones. Els projectes territorials integrats impulsats a Alcover, Calafell, Tarragona i l’Escola de Turisme del Baix Penedès, són exemples d’una nova forma de produir, en estreta col·laboració amb les administracions locals i tota classe d’agents del territori.

També et pot interessar