La Pinacoteca i el Museu del Camp de Vilabella és un gran atractiu turístic comarcal, que hem de promocionar

El President de la Cambra de Comerç de Valls, acompanyat per membres de l'Associació dels Amics del Museu, va fer un recorregut per les diverses sales de l'antic convent, amb una cinquantena de peces, de temàtica religiosa.

El President de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M.Rovira, va visitar fa uns dies la Pinacoteca Mossèn Romà Comamala i el Museu del Camp de Vilabella, situats a l’antic convent de les Germanes Carmelites, totalment reformat. Rovira, acompanyat per membres de l’Associació Amics del Museu va fer un recorregut per les diverses sales i va poder observar la cinquantena de peces exposades, totes elles de temàtica religiosa. Rovira va observar amb deteniment pintures, gravats i escultures, del segle XVI al XIX, aplegades per Mn. Romà Comamala i Valls, durant el seu rectorat a Vilabella.

Al mateix edifici, a la segona planta, es troba el Museu del Camp i una reconstrucció d’una casa de pagès. El President de la Cambra va poder apreciar la col·lecció de carros, eines i mobiliari utilitzats al camp durant segles. Rovira es va interessar pels estris exposats i en especial pels porrons de vidre.

Finalment, la visita va acabar a la Sala de Paleontologia, un recorregut per la prehistòria de les nostres comarques, 12 milions d’anys enrere. La mostra compta amb 11 expositors i viatja des de terra endins fins a la profunditat marina, amb fòssils i mostres marines.

Josep M.Rovira va animar als membres de l’Associació dels Amics del Museu a promocionar el Museu Pinacoteca i obrir les seves portes al públic com un dels grans atractius turístics de la comarca.

La Pinacoteca Mossèn Romà Comamala és un espai únic a la Ruta del Cister dedicat principalment a la pintura i escultura barroques. El complement del Museu del Camp i la Sala de Paleontologia, configuren una visita extraordinària.

Es poden concertar visites guiades el primer diumenge de cada mes.

També et pot interessar