L’economia catalana mostra una forta resiliència l’any 2021, però encara no compensa la caiguda del 2020

Presentada la Memòria Econòmica de Catalunya 2021 a la Llotja de Mar de Barcelona. La Cambra de Comerç de Valls va assistir a la presentació, el divendres 1 de juliol.

Divendres 1 de juliol s’ha presentat la Memòria Econòmica de Catalunya 2021 a la Llotja de Mar de Barcelona. El secretari de la Cambra de Comerç de Valls, Rafel Castells, i el seu gerent, Carles Solé, han assistit a la presentació.

De la Memòria se’n desprèn que l’economia catalana mostra una forta resiliència l’any 2021, però encara no compensa la caiguda del 2020. Pel que fa al PIB ha augmentat un 5,8% l’any 2021, tot i que no permet recuperar el descens de
l’11,7% de l’any 2020. També diu que l’economia catalana finalitza l’any 2021 amb un saldo positiu amb l’estranger de 13.861M€ i amb la resta d’Espanya de 17.501M€. De fet, Catalunya segueix com a líder estatal en fluxos de béns amb l’exterior. L’informe també destaca que tot i que les dades d’ocupació milloren, el nombre d’aturats encara és un 5,6% superior si ho comparem amb el 2019.

A la presentació de l’informe hi han participat el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès; el president del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, Jaume Fàbrega; i la presidenta de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, Mònica Roca.

La presentació ha anat a càrrec de Carme Poveda, directora de la Memòria Econòmica de Catalunya. Per la seva part, el Dr. Oriol Amat, catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra i membre del Consell Assessor de la Cambra de Barcelona ha presentat els resultats economicofinancers de l’empresa catalana 2021.

La Memòria ofereix una visió global de l’economia catalana i del territori. L’informe conté una anàlisi del context internacional i espanyol, així com de l’economia catalana i les comarques. També integra articles curts i treballs monogràfics sobre temes d’actualitat econòmica signats per experts reconeguts en la matèria, conferint un valor diferent a cadascun dels volums.

La Memòria està dirigida per la Cambra de Barcelona,  amb la col·laboració de les cambres catalanes i editada anualment pel Consell de Cambres de Catalunya.

Documents adjunts:

Nota de premsa

Presentació MEC: Fons Next Generation – Un futur verd i digital

presentació MEC: Anàlisi economicofinancer de
l’empresa catalana

També et pot interessar