Les Cambres catalanes posem els nostres serveis a disposició de l’empresariat ucraïnes i català

Les Cambres alertem del risc per a la recuperació que representa la guerra a Ucraïna.

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls i el conjunt de Cambres Catalanes mostren, a través d’un comunicat, la seva preocupació pel que fa a la situació actual del conflicte entre Rússia i Ucraïna.

Les Cambres fan una crida a l’empresariat per mobilitzar-se i enviar medicaments i material humanitari pels canals oficials i autoritzats, com les ONG que estan treballant per fer enviaments que assegurin que les ajudes siguin el més eficients possibles i arribin on es necessita.

L’impacte del conflicte entre Rússia i Ucraïna sobre l’economia catalana és molt incert i dependrà de l’evolució dels esdeveniments, però podria afectar la recuperació per la via d’un augment dels preus energètics i dels cereals.

Dos dels canals de transmissió d’aquesta crisi sobre l’economia catalana són el comerç exterior i l’afluència de turisme estranger.

Les exportacions catalanes a Rússia i Ucraïna només van representar l’1% del total d’exportacions el 2021. L’any 2019 el turisme rus a Catalunya va ser del 4,1% del total de turisme estranger, una magnitud modesta en termes agregats.

 

Podeu llegir el Comunicat Oficial de les Cambres AQUÍ

També et pot interessar