Les cambres catalanes sol·liciten la declaració de zona afectada per situacions d’emergència dels municipis d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona

El Consell General de Cambres de Catalunya, al costat de les empreses, particulars, produccions agrícoles i ports nàutics afectats pels forts aiguats a les comarques del Baix Ebre i el Montsià.

El Consell General de Cambres de Catalunya vol mostrar el seu suport a totes les empreses, particulars, produccions agrícoles i ports nàutics afectats pels forts aiguats registrats a les comarques del Montsià i del Baix Ebre, especialment als municipis d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona.

El Consell General de Cambres de Catalunya, tenint en compte els nombrosos danys materials conseqüència dels forts aiguats, demana la declaració d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona com a zona afectada per situacions d’emergència (l’antiga zona catastròfica), en una zona que ja va ser fortament castigada per aiguats l’any 2018. Les cambres catalanes consideren que el Govern de la Generalitat de Catalunya ha de posar en marxa amb urgència mesures per reactivar i recuperar l’activitat econòmica i el benestar dels ciutadans dels municipis de les Terres de l’Ebre afectats per aquesta catàstrofe meteorològica.

D’altra banda, les cambres catalanes ens solidaritzem i ens posem a disposició dels ajuntaments afectats, així com dels companys del Ple de la Cambra Oficial de Comerç, indústria i navegació de Tortosa, especialment amb tot el teixit empresarial de les Terres de l’Ebre, i també al costat de les persones i comerços afectats per aquesta darrera tempesta. Esperem una ràpida i acurada valoració dels danys i perjudicis, i que es duguin a terme les actuacions urgents per accelerar la recuperació de la normalitat als territoris afectats.

“És per tot això, que fem nostres les demandes realitzades pels tres alcaldes dels municipis més afectats, destacant la importància de començar urgentment a implementar en caràcter d’urgència totes les accions i mesures extraordinàries per part de totes les administracions públiques en competències en situacions d’emergència, per tal de donar ajuda als afectats i restablir el més aviat  la normalitat i l’activitat empresarial, subratllant la necessitat d’actuar amb la major celeritat  possible, perquè encara no ens consta que s’hagi licitat els treballs i  les obres encaminades a reparar els danys dels últims temporals patits al nostre territori en aquests últims anys”. Francesc Faiges, president de la Cambra de Comerç de Tortosa.

Nota de Premsa

També et pot interessar